Cepte XXL dönemi

Düzenleyen:
Cepte XXL dönemi

Ekonomi Haberleri

Şu an Türkiye 'de satışa sunulan akıllı telefonlar en fazla 128 GB depolama kapasitesi sunuyor. 4.5G ile birlikte telefonlarda dahili kapasite 256 GB'a kadar çıktı

ÖMER TEMUR

Türkiye nisan ayında yeni bir döneme girdi. 4.5G'li bu yeni dönemle birlikte telefonların depolama kapasitesi de iki katına çıkıyor. Şu an Türkiye'de satışa sunulan telefonlar en fazla 128 GB depolama kapasitesi sunuyor. Tayvanlı teknoloji devi Asus ekim ayında Türkiye'ye getirmeyi planladığı amiral gemisi Zenfone 3 Deluxe ile bunu 256 GB'a çıkarmaya hazırlanıyor. Asus Türkiye İş Geliştirme Müdürü Tolga Yiğit, 4.5G ile tüketicilerin daha fazla depolama kapasitesine ve daha fazla pil ömrüne ihtiyaç duyacağını belirterek, bunun sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilk olacağını söyledi. Yiğit, "4.5G çok inandığımız bir projeydi. Lansmandan 5 ay önce ürünlerimizin yüzde 85'i 4.5G'ye uyumluydu. 4.5 ile depolama ve pil ömrü daha önemli olacak. Çünkü telefonlar daha fazla pil tüketiyor. Tüm bu ihtiyaçlar göz önüne alınarak tasarlanan Deluxe modelimiz 256 GB depolama kapasitesi ve daha fazla pil ömrü sunuyor. Ayrıca 128 GB SD kart desteği olacak. Artı bulat da olacak. Piyasada şu an böyle bir telefon yok" dedi. Deluxe'un 23 megapiksel bir kamera ve Snapdragon'un en son işlemcisiyle geleceğini dile getiren Yiğit, "2200-2500 fiyat bandında satışa çıkacak. Ekim ayında Zenfone 3 ve Zenfone Ultra modelimizi de Türkiye'ye getiriyoruz. Zenfon 3'ün fiyatı 1400-1500 lira aralığında olacak. Zenfone Ultra ise phaplet kategorisinde bir ürün. 6.8 inç boyutunda ve akıllı telefonlara göre 4 kat daha üstün ses performansı sunuyor" diye konuştu.
IT’den MOBİL ŞİRKETE 
Bir IT şirketi olan Asus'un artık mobil bir şirkete doğru dönüşmeye başladığını dile getiren Tolga Yiğit, geçen yıl globalde ilk defa bilgisayardan çok telefon satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yiğit, "Bu bizim için bir ilkti. Dönüşümün en büyük göstergesi. Hedefimiz 2018 yılında ciro olarak bilgisayarı geçmek" ifadelerini kullandı. 

Zenfone ile en fazla satış yapan 3  markadan biri olduk 

 Zenfone modeli ile iki yıl önce akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yaptıklarını dile getiren Tolga Yiğit, "Zenfone ile Türkiye'de ilk yılda en fazla telefon satışı yapan ilk üç marka arasına girmeyi başardık. Geçen sene ise 500 bin adet Zenfone marka telefon satışı gerçekleştirdik" diye konuştu. Yiğit, 4.5G ile telefon satışlarında patlama bekleyenlerin yanıldığını belirterek, "Biz de zaten çok beklemiyorduk. Nisan ayından bu yana çok da değişiklik olmadı. 3G'ye geçişte olduğu gibi olmayacağını bekliyorduk" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...