Cennet elması hasadı başladı: Önce iplere diziliyor, kurutulunca değerine değer katıyor

Halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinen cennet elmasının hasadı Manisa'da başladı. Kuru ve yaş olarak tüketilebilen cennet elmasının kurusunun fiyatı dikkat çekiyor.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde halk arasında Trabzon hurması olarak da bilinen cennet elmasının hasadı başlarken bir yandan da kurutma işlemleri devam ediyor. Olgunlaştığında taze olarak tüketilen cennet elması, ayrıca kabuğu soyulup iplere dizilerek kurutulan cennet elması kış aylarında da tüketiliyor.
KURUSUNUN KİLOSU 190 TL
Kalitesine göre cennet elmasının yaşının kilosu 15-20 liradan satılmaya başlandı. Kurusunun kilosu ise 180 ila 190 TL arasında alıcı buluyor.
KAKAOLUSU DA VAR
Sarıgöl'de evinin ihtiyacı kadar cennet elması yetiştiren Hülya Akkaya, Trabzon hurması olarak bilinen cennet elmasının hasadına başladıklarını anlatan Hülya Akkaya, "Roj Brillante cinsi elmamızı toplamaya başladık. Topladığımız cennet elmaları iplere dizilerek gölge bir yerde olgunlaşması için bekleriz. Olgunlaştığında yemekteyiz. Bu askıda olanlar daha sonra kuruyunca da kış aylarında tatlı tatlı tüketilir. Ayrıca kakaolu olanı da vardır." dedi.