Cem Küçük'ten asgari ücret için heyecanlandıran tahmin: İşte masadaki rakam ve zam oranı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, TGRT

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük asgari ücret için rakam verdi. Hayat pahalılığına dikkat çeken Cem Küçük, asgari ücretin en az 20 bin TL olması gerektiğini söyledi. İşte masadaki zam oranı...

Memur, emekli ve asgari ücretli, yıl sonunda maaşlarına yapılcak zammı bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete yapılacak zam için "gündemimizde" şeklindeki sözlerinin ardından gözler Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrildi. Özel sektör çalışanları maaşlarına ne kadar zam yapıalcağını merak ederken, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ten asgari ücrete ilişkin dikkat çeken yorum geldi.

CEM KÜÇÜK ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ

TGRT ekranlarında asgari ücrete ilişkin tahminini paylaşan Cem Küçük, canlı yayında rakam verdi. Küçük, "Keşke hayat pahalılığı olmasa da asgari ücret artmasa" dedi. Bakan Işıkhan'ın "Asgari ücretlinin üstündeki yükü hafifletmek gündemimizde" şeklinde sözlerini hatırlatan Cem Küçük, asgari ücrete yapılacak zam oranını açıkladı.

Cem Küçük şu ifadeleri kullandı:

EN AZ YÜZDE 40 ZAM MASADA

"Asgari ücretin en az yüzde 40 oranında artması bekleniyor. 15 bin TL ve üstüne çıkması bekleniyor. Ekonomik olarak işverene yükü 13 bin TL'ye de çıkabilir. Oran yükseldiğinde işverene maliyeti de artması bekleniyor.

ENFLASYONA GÖRE 20 BİN TL OLMALI

Gerçek enflasyon, gıda fiyatları dikkate alındığında yapılan asgari ücretin 20 bin TL'ye yükselmesi gerekiyor. Ama uzmanlara göre 15-16 civarında olacaktır. Dediğimiz gibi, keşke enflasyon olmasa da maaşlar artmasa."

Merkez Bankası

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, TGRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emekli 5 Ekim 2023 22:46

Sabah şafakla yola çıkıp akşam geç saatlere kadar çalışan ve en önemlisi çocuk yetiştiren asgari ücretliye zam herkesten önce haktır,elzemdir

Sonraki Haber Yükleniyor...