Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na: SGK'nın çöküşünü izledi hâlâ popülist konuşuyor

Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na: SGK'nın çöküşünü izledi hâlâ popülist konuşuyor

Ekonomi Haberleri

Faruk Çelik, "Popülist politikalarla ülkeye neler kaybettirildiğini hepimiz izledik. Bugün sistem oturdu" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklilerle ilgili vaadini doğru bulmadığını söyledi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Bakan Çelik, konuyla ilgili şunları söyledi: "Emeklilerle ilgili çok keyfi bazı ifadeler kullanılıyor. Sosyal güvenlik reformu neticesinde şu anda sistemin rayına oturmaya başladığını gördük. Yıllardır popülist politika neticesinde emeklilere kazandıralım derken, bütün vatandaşlarımıza nasıl kaybettirildiğini hepimiz izledik. Bu şekilde bir yaklaşım seçim öncesinde doğru değil. Herkesten beklenebilir de 8-9 yıl Sosyal Güvenlik Kurumunun adeta çöküşünü izleyen ve onun sorumluluğunu o dönemlerde üstlenmiş birisi, bugün popülist yaklaşım içinde olmamalıdır. Emeklilerimize biz hep sahip çıktık. Hep enflasyonun üzerinde ücret artışını sağladık. Talepleri yok mu, var. Bu talepler, imkanlarımız çerçevesinde değerlendirilip yerine getirilmeli. Aksi takdirde popülist yaklaşımlar sistemi yeniden tahrip eder ki, bu yaklaşımı biz kesinlikle doğru bulmuyoruz."


TOKİ Başkanı: Alt ve orta segmentte balon yok

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ'nin ürettiği konut segmentinde ''balon'' değil talep patlaması olduğunu belirterek, "Özellikle belli segmentlerde, bizim uğraştığımız orta gelir seviyesine kadar olan segmentlerde, asla bir balon olduğu kanaatinde değilim" dedi. TOKİ konutlarında, talep ya da satış problemi yaşanmadığını, yoğun ilgiye buna cevap vermeye çalıştıklarını söyleyen Turan, şöyle konuştu: "Bir bölgemizde sadece 19 konuta 5 bin 200 talep aldık. Belki üst segmentlerde sıkışma olabilir. Özel sektör bunu dengeler zaten, satamıyorsa o segmente yatırım yapmaz. Sektörün en önemli argümanlarından bir tanesi, arazi fiyatları. İşte tam o noktada TOKİ'nin kanuni yetkisi sektörü dengeliyor." Son indirim kampanyasında 1 milyar 400 milyon liraya yakın bir borcun kapatıldığını anlatan Turan, "Bunun 700 milyon lirasını vatandaşımız kendi kaynaklarından yatırdı, kredi dahi kullanmadı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...