Çaykur kampanyayı 572 bin ton ile kapattı

/ Kaynak: CHA
Çaykur kampanyayı 572 bin ton ile kapattı

Ekonomi Haberleri  / CHA

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurumun 2013 yılı yaş çay kampanyası kapsamında 572 bin ton çay aldığını ve kampanyayı kapattıklarını söyledi.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurumun 2013 yılı yaş çay kampanyası kapsamında 572 bin ton çay aldığını ve kampanyayı kapattıklarını söyledi. nbsp;Sütlüoğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantıda 2013 yılı yaş çay kampanyası hakkında bilgiler verdi. 27 Nisan'da birinci sürgün alımlarına başladıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, "Yaş çay kampanyasına başlamadan önce Tek Gıda-İş Sendikası yetkilileri tarafından sendikaya üye çalışanlarımızın grev yapması istenmişti. Bu grev kararı ile çok zorlu bir dönem geçirdik. Grev gerçekleşmiş olsaydı bölgede büyük bir kaos meydana gelecekti. Geçimini çay ile sağlayan vatandaşlarımız grev halinde çayının yüzde 60'lık kısmını bize satamayacaktı. Sendikaya üye olan işçimiz sağduyulu davranarak sendikanın oyununa gelmedi ve greve uymadı." dedi. nbsp;Yüksek primler ödeyerek taze çayların üretici tarafından erken toplanmasını teşvik ettiklerini ifade eden Sütlüoğlu, "Fabrikalarımız tam hazırlıklı olarak üretime girdi ve sıkıntı yaşamadık. Birinci sürgünle beraber iki yıldır üzerinde çalışılan randevulu sistemi hayata geçirdik. Randevulu sistemde üreticimizin desteğini aldık. Bu sene hiçbir izdiham yaşamadan bu sistemle üreticilerimiz çayını rahatlıkla satabilmiştir. Açıkça belirtmeliyim ki bu sene çay ve Çaykur tarihinin en huzurlu yılını yaşadık. Randevulu sistem ile üreticimiz çayını rahatlıkla satmanın yanında özel sektör çay fabrikalarına da düşük fiyata çay satma derdinden kurtuldu." diye konuştu.

58 MİLYON DİDİ SATILDI

Sütlüoğlu, yıl içerisinde piyasaya sürdükleri 'Didi' isimli soğuk çaya tüketicinin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Limon, şeftali ve bergomat aromalı olmak üzere 3 çeşit halinde bunu piyasaya sürdük. Bu ürün çıkar çıkmaz piyasada yok sattı. Halkımız soğuk çayımızı bağrına bastı. Özellikle çocuklar ve gençler hep Didi içmeye başladı. Bugüne kadar 58 milyon adet satışımız var. Böyle bir başarı piyasada yoktur. Bütün satış rakamlarını alt üst ettik. Yok satıyor. Biz bir fabrika ile üretime geçtik. Yetişmediği için ikincisini devreye soktuk o da yetişmedi üçüncüsünü yapıyoruz. Tek hedefimiz, 76 milyon vatandaşımıza yıl içerisinde soğuk çayımızı içirmektir. Bu içecekle rakiplerimizin uykularını kaçıracağız. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de artık Didi içiyor. Herkes ailecek doya doya içsin diye 2,5 litreliklerini de ürettik. Yeni ürünlerimiz raflardaki yerini almıştır."

İyidere'de yapılacak olan paketleme fabrikası hakkında da bilgiler veren Sütlüoğlu, "Dünyanın en büyük ve modern özelliğine sahip olacak paketleme fabrikamızın ihalesinin yapılması adına sona yaklaştık. Bu sıradan bir fabrika olmayacak. Son derece modern yapıya sahip, çevreci bir fabrika olacak. Rize'mizin ve ülkemizin marka değerini yükseltecek bir fabrika olacak. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde ihalesi yapılacak. Bu fabrika içerisinde 3 tane de mini çay farikası olacak. Gelen turistlerimiz burada çayın işlenme aşamalarını görecek. 2015 yılı sonuna kadar fabrikanın hizmete sokulmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

HEDEF: 125 BİN TON KURU ÇAY SATMAK

Sütlüoğlu, 672 bin ton yaş çay alarak 2013 yılı yaş çay kampanyasını kapattıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Şu ana kadar birinci ve ikinci sürgün döneminde alınan 678 milyon 500 binlik ödemeyi üreticilerimize gerçekleştirdik. Üçüncü sürgünde aldığımız çayın bedeli olan 240 milyon lirayı da Kasım ayına kadar ödemeyi hedefliyoruz. Son ödeme ile birlikte üreticimize toplamda 818 milyon liralık bir ödeme yapmış olacağız. Toplamda 672 bin ton çay aldık. Üreticimize budama bedeli olarak 93 milyon lira ödedik. 131 bin ton çay stokumuz var. Bu ay sonuna kadar 95 bin ton çayımızı satacağız. Yıl sonuna kadar 125 bin ton çay satmayı hedefliyoruz."
Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...