Çaykur Genel Müdürü: Kaçak çayla mücadelenin sonuçlarını alıyoruz

Çaykur Genel Müdürü: Kaçak çayla mücadelenin sonuçlarını alıyoruz

Ekonomi Haberleri

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi pazar payımızı yüzde 200 artırdığımız bölge oldu" dedi.

Kaçak çay ile yaptıkları mücadeleden olumlu sonuçlar almaya başladıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesi pazar payımızı yüzde 200 artırdığımız bölge oldu" dedi. 2015'te Çaykur olarak "çay evleri" açacaklarını belirten Sütlüoğlu, "Bu projeye İstanbul'da başlıyoruz. Frenchise olarak büyütmeyi hedefliyoruz. İlk şube büyük ihtimalle Bağdat caddesinde açılacak" diye konuştu. Geçtiğimiz yıl 4.200 ton olan çay ihracatını bu yıl 5 bin tona yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Sütlüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Dünyada çay üretiminde haşerelere karşı pestisit ilacı kullanılıyor. Bu oranı aşağı çekmeye çalışıyorlar. Biz ise pestisit hiç kullanmıyoruz. Dünyada karın değdiği tek çayı biz üretiyoruz. Bu nedenle çay ihracatımız her geçen gün artıyor."
EKONOMİ SERVİSİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...