Çaykur beyaz çay üretti

/ Kaynak: DHA
Çaykur beyaz çay üretti

Ekonomi Haberleri  / DHA

Çaykur, tomurcuk olarak bilinen çayın üst filizlerinden aldığı bin 531 kilo çaydan yaklaşık 575 kilo beyaz çay üretti.

Dünyada kilosu bin dolardan 15 bin dolara kadar değişen fiyatlardan satılan beyaz çayın Türkiye'de satış fiyatının tespiti için çalışma başlatıldı.Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu yıl ilk kez beyaz çay üretimi için üreticilerden kilosu 300 liraya, tomurcuk olarak bilinen çayın üst filizlerinin alımını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Sütlüoğlu, "Yıl boyunca üç hasat döneminde üreticilerden toplam bin 531 kilo beyaz çay filizi aldık. Yaklaşık 575 kilo beyaz çay üretimi gerçekleştirdik. Beyaz çay filizi alımı karşılığında üreticilere yaklaşık 460 bin lira ödeme yaptık" diye konuştu. nbsp;
'İLAÇ GİBİ'
Sütlüoğlu, son derece az üretilen ve değerli olan beyaz çayın satış fiyatını henüz tespit etmediklerini belirtti. Sütlüoğlu, "Beyaz çayın insan sağlığı açısından da ciddi faydaları var. Adeta bir ilaç. Çayın genel faydalarıyla birlikte beyaz çayın en önemli özelliği gençleştirme ve hücre yenileme özelliği olması. Ambalaj ve fiyat belirleme çalışmaları sürüyor. Özel olarak satışı gerçekleştirilecek olan beyaz çayın kilo satış fiyatını henüz tespit etmedik. Dünyada kilosu bin doların üzerinde alıcı bulan beyaz çay Çin'de 15 bin dolara ulaşan rakamlarla satılıyor" dedi.
'ÜRETİCİLERE 722 MİLYON ÖDENDİ'
2014 yılı yaş çay kampanyasının son derece verimli geçtiğini ifade eden Genel Müdür Sütlüoğlu, "Bu yıl üreticilerden 628 bin 430 ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Şu ana kadar 540 bin ton çay karşılığında üreticilere 722 milyon lira ödeme yaptık. Yıl sonuna kadar toplamda 874 milyon lira ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Çaykur olarak üreticimize 1 milyar liraya yakın ödeme yapıyoruz" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...