ÇAYA ZAM GELDİ! Çaya ne kadar zam geldi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ÇAYA ZAM GELDİ! Çaya ne kadar zam geldi?

Ekonomi Haberleri

Çaya zam geldi! Vatandaşlar çaya ne kadar zam geldiğini merak etmeye başladı. Arama motorlarında ve sosyal medya sitelerinde “çaya ne kadar zam geldi?” sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, Çaya ne kadar zam geldi? İşte cevabı…

Çaya zam gelmesi ile vatandaşlar çaya ne kadar zam geldiğini merak etmeye başladı. Bloomberg HT'den İrfan Donat, Çaykur'un çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yaptığını bildirdi. 2023 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artışla destek primi dahil kilogramda 11.30 TL olarak açıklanmasının ardından Çaykur, kuru çay fiyatlarında artışa gitti. Peki çaya ne kadar zam geldi? Detaylar haberimizde…

ÇAYA ZAM GELDİ! Çaya ne kadar zam geldi?

ÇAYA NE KADAR ZAM GELDİ?

Çaykur, çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Çaykur'un en çok tüketilen iki çay markası Tiryaki ve Rize Turist olarak biliniyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Çaykur tüm kategorilerinde bulunan çaylara %43 oranında zam yaptı.

Ocak 2023'te yayınlanan eski listede 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL iken bugün şirketlere gönderilen yeni listede aynı çayın fiyatı 141.54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayı yüzde 44.7 zamlandı.

Eski listede 1 kilogramlık Tiryaki çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 95.95 TL iken yeni listede aynı çayın fiyatı 138.38 TL'ye çıktı. Böylece Tiryaki marka çayın fiyatı da yüzde 44.2 zamlandı.

TÜİK Mayıs ayı verilerine göre çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri grubu aylık bazda yüzde 1.48 artarken, yıllık bazda yüzde 47.25 yükseldi.

TÜİK'in enflasyon sepetinde çayın ağırlığı yüzde 0,5902 olarak gözüküyor. Buna göre yüzde 43'lük zammın manşet enflasyona etkisi 0,25 puan olarak hesaplanıyor. Haziran ayında gelen bu zammın etkisi Temmuz ayı TÜFE verilerinde görülecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...