Çaya 100 günde yüzde 100 zam geldi! Tiryakilerin keyfi 4. kez kaçacak, raf fiyatları değişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg HT
- Güncelleme:
Çaya 100 günde yüzde 100 zam geldi! Tiryakilerin keyfi 4. kez kaçacak, raf fiyatları değişiyor

Ekonomi Haberleri  / Bloomberg HT

Çay tiryakilerini üzecek zamlar üst üste geliyor. Çay fiyatlarına Haziran ayından bu yana dördüncü zam da geldi. Böylece çay fiyatları yüz günde yüzde 100 zamlanmış oldu.

Türkiye'de en çok tüketilen sıcak içeceklerin başında gelen çaya zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Çay fiyatlarına beklenen dördüncü zam da fiyatlara yansıdı. Gelen zamla çay yüz günde yüzde 100 zamlanmış oldu.

TİRYAKİLERİ ÜZECEK 4. ZAM DA GELDİ

Bloomberg HT'nin haberine göre Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur), tarafından çay fiyatlarına ardı arkasına zam yaptı. Haziran ayında yüzde 43, temmuzda yüzde 9.5 ağustosta yüzde 4.5 zam yapan Çay-Kur, son olarak 12 Eylül itibariyle çaya yüzde 15 zam daha gerçekleştirdi. Böylece Çaykur'un kuru çay fiyatları 8 Haziran'dan bu yana son 97 günde toplam yüzde 88,2 oranında zamlandı.

RAF FİYATLARI DEĞİŞECEK

Raflardaki çayların fiyat etiketleri bugün gelen zamla birlikte Haziran'dan bu yana dördüncü kez değiştirilecek. Yeni fiyat listeleri, toptan satış yapan şirketlere gönderilmeye başlandı.

Öte yandan, TÜİK Ağustos ayı verilerine göre ise "çay ve diğer demlendirilen içecek çeşitleri"ndeki fiyat artış oranı aylık bazda yüzde 7,17 olarak gözükürken, yıllık artış ise yüzde 54,61 olarak açıklandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...