Catering firması seçerken dikkat edilmesi gerekenler

/ Kaynak: İHA
Catering firması seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Ekonomi Haberleri  / İHA

Maye Yemek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Barut, Catering firması seçerken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

1989 yılından bu yana sektörde olan ve 9 bin kişiye hizmet veren Maye Yemek'in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Barut, Catering firması seçerken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Barut, "350 bin kişiye doğrudan istihdam oluşturan yiyecek-içecek sektörü her geçen yıl hızla büyüyor. Bu sektörden hizmet alan işletmeler sektördeki rekabet ve gıda fiyatlarının yükselmesiyle ilgili olarak sağlıksız toplu yemek konusunda dikkatli olmalı" dedi.

İşletmelerin uygun fiyata toplu yemek hizmeti almaya eğilim gösterdiğini kaydeden Maye Yemek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Barut, "Toplu yemek firması hijyen kurallarına riayet etse ve denetliyor olsa dahi kullandığı malzeme işlenmiş gıda ve katkı maddeli olabilir. Toplu yemek firmalarında gıda mühendisleri çalışıyor ancak iş maliyete gelince gıda mühendislerinin uyarılarına rağmen yöneticilerin kalitesiz malzeme kullanabiliyor. Günün sonunda ucuz ama sağlıksız yemek çeşitli hastalıkları beraberinde getiriyor. İşletme yöneticileri toplu yemek firması seçerken iyi araştırma yapmadan karar vermemeli. Sağlıksız yemekleri tüketenlerde halsizlik, dikkat azlığı, yorgunluk, baş dönmesi ve mide yanmaları gibi rahatsızlıklar meydana geliyor, ayrıca o gün hastalanmasa dahi bir süre sonra başkaca rahatsızlıklar yaşayabiliyor. Maalesef kanser vakalarının artmasının bir nedeni de sağlıksız yemek üretimidir" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...