‘Çarşı’da 7,5 milyon kişiyi ağırlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
‘Çarşı’da 7,5 milyon kişiyi ağırlayacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Polat Holding’in 1.350 konutluk kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’daki ‘Çarşı’ hizmete girdi.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, 2025’te tamamını bitirmeyi hedefledikleri Piyalepaşa İstanbul’a yapacakları yatırımın 200-250 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Projenin ikinci etabı olan ‘Premium’da 340 konut yer aldığını, iki bloktaki ofislerin konuta dönüştürüldüğünü anlatan Yücel, metrekare fiyatlarının 200 bin TL’nin üzerine çıktığını kaydetti. İkinci etabının çarşısının da eklenmesiyle ortaya 1 kilometreyi aşan bir alışveriş sokağı çıkacağını söyleyen Yücel, şunları kaydetti: İlk fazdaki kiralanabilir alanımızın yüzde 85’i doldu. Piyalepaşa Çarşı’da içlerinde 8 sanat galerisinin de bulunduğu 62 ticari ünite yerini aldı. İkinci fazda Residence Inn By Marriott ve Courtyard by Marriott konseptli otellerimiz, sinema kompleksi ve çok amaçlı sanat merkezimiz de bulunacak. Piyalepaşa Çarşı’da, ikinci fazla birlikte 120 markanın mağazaları bulunacak. Yıllık ziyaretçi beklentimiz 7,5 milyon kişi. Uzun vadede 10 milyon insanın buraya geleceğini düşünüyoruz.

MALİYETLER 5 YILDA 10 KATINA ÇIKTI

“Maliyetlerimiz TL bazında 5 yılda 10 katına çıktı” diyen Yücel, şöyle konuştu: Piyalepaşa’yı 600 dolara yaparken, Macaristan’da 1.100 avroya mal ediyorduk. Şimdi Macaristan’da 1.300 avroya, Türkiye’de 1.200 dolara mal ediyoruz. Aynı noktaya geldik 1,5 senede… Avrupa gibi işçi, malzeme bulmakta zorlanıyoruz. 

AVRUPA'DA FIRSATLARI KOVALIYOR

Kaan Yücel, İstanbul’da Akatlar’dan sonra Levent’te de proje yapacaklarını, 2024’te 3-4 tane daha projeye imza atacaklarını söyledi. Birikimlerini Avrupa’ya taşıyacaklarını vurgulayan Yücel, 5-6 yıldır Macaristan’da proje yaptıklarını; Almanya, Hollanda, İngiltere’de proje baktıklarını, fırsatlar olduğunu anlattı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...