Çarklar hareketlendi istihdam hızlı artacak

Düzenleyen:
Çarklar  hareketlendi istihdam hızlı artacak

Ekonomi Haberleri

Seçim bitti, istihdam piyasası derin bir nefes aldı. Üretimi artırmak isteyen şirketler, eleman alımlarına hız verince, ilanlar da kasımda bir önceki aya göre yüzde 8 arttı...

Seçim sebebiyle yaz aylarını beklenti ve belirsizlikle geçiren iş dünyası, 1 Kasım sonuçlarından istikrar çıkmasıyla harekete geçti. Önce 3 aylık belirsizlik döneminde beklemeye alınan yatırımlar başlatıldı, ardından birçok sektörde kapasite artışı gündeme geldi ve iş dünyası işe alımları hızlandırdı. Türkiye'nin insan kaynakları sitelerinden Kariyer.net, kasım ayında iş ilanlarının ve işe alımların arttığını gösteren bir araştırma yayınladı. Bu verilere göre, kasım ayında 14 bin 915 yeni ilan yayınlandı ve bekleyen ilanlarla birlikte 52 binden fazla kişi iş fırsatı yakaladı. Yani iş ilanları, bir önceki aya göre yüzde 3 artış gösterirken, 2014'ün kasım ayına göre yüzde 8 artış olması dikkat çekti. Tekstil sektörü, verilen ilanların 5 bin 800'üne yapılan başvuru ile ilk sırada yer aldı.
OTOMOTİV VE PERAKENDE
2015 yılının ilk 11 ayında parlayan sektörler otomotiv ve perakende oldu. 2015'in ilk 11 ayını; 2014'ün aynı dönemine göre otomotiv yüzde 10, perakende ise yüzde 14'lük artışla geçirdi. Otomotiv sektöründeki ilanlar incelendiğinde yüzde 27 ile teknisyen, yüzde 20 ile satış müdürü, yüzde 49 ile hasar danışmanı, yüzde 51 ile de servis müdürü aramaları sıralandı. Perakende sektörü ise en fazla mağaza müdürü, kasa sorumlusu, kafe servis elemanı aradı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...