Cannes ve Monaco’ya rakip olduk

Düzenleyen:
Cannes ve Monaco’ya rakip olduk

Ekonomi Haberleri

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, CNR Avrasya Boat Show’u bu yıl ilk defa denizde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Cannes, Monaco ve Cenova’da düzenlenen yat ve tekne fuarlarına rakip olduk” dedi

Ekonomi Servisi

Üç tarafı denizlerle kaplı olmasına rağmen bu alandaki potansiyelini yeterince kullanamayan Türkiye, Boat Show ile bölgenin en büyük oyuncularından biri hâline geliyor. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, yıllardır karada düzenledikleri CNR Avrasya Boat Show’u bu yıl ilk defa Ataköy Mega Yat Marina’da gerçekleştirdiklerini belirterek, Fransa ve İtalya’ya rakip olduklarını söyledi. Bugün son defa ziyaretçilerini ağırlayan fuara aralarında Absolute, Fairline, Galeon, Prestige, Sea Ray, Numarine, Dufour Yatchs gibi dünya markalarının yer aldığı 300’ün üzerinde marka katılıyor. Fuarın gözdesi ise 32 m uzunluğu ile dikkatleri üzerine çeken Sanlorenzo’nun SL106 oldu. Bir Türk iş adamına ait 10 milyon avro değerindeki tekne, Avustralyalı bir iş adamına satıldı. Fuarda, katamarandan tasarlanan yüzen ev de büyük ilgi gördü. 6 kişinin aynı anda yaşayabildiği, mutfak, salon, iki banyo ve iki odaya sahip olan yüzen ev 180 bin avroya iki Türk deniz sever tarafından satın alındı. Fuarda küçük, büyük tüm modellerin sergilendiğini ifade eden Ceyda Erem, “Yurt dışındaki fuarlarda küçük teknelere yer verilmiyor. Biz bu mantıkla hareket etmiyoruz. Küçük, büyük, pahalı, uygun bütçeli fark etmez denizseverlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir fuar düzenliyoruz. Deniz fuarımızla Cannes, Monaco ve Cenova’da düzenlenen yat ve tekne fuarlarına rakip olduk” dedi. 

RUSLAR BİZDEN VAZGEÇMİYOR

Denizde ilk defa fuarı gerçekleştiriyor olmalarına rağmen başarılı bir işe imza attıklarını dile getiren Erem şu bilgileri verdi: “Rusya hiçbir dönem bizden vazgeçmedi. Rusya ile ilişkilerimiz kötü olduğu dönemde bile hiçbir engel tanımadılar. Cebinde parası olan Rus fuara geldi ve teknesini satın aldı. İran da tekneye yata çok meraklı bir ülke. 2008 yılında kriz döneminde keşfettiğimiz İran’ın tüm fuarlarımıza katkısı çok büyük oldu. Rusya ve İran’ın yanı sıra İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran, İtalya, Avustralya’dan alıcılar CNR Avrasya Boat Show Deniz Fuarımıza gelerek, alışverişte bulundular.” Erem, deniz fuarını mayıs ve eylül aylarında Ataköy Mega Yat Marina’da; kara fuarını da her yıl olduğu gibi şubat ayında organize edeceklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...