Çanakkale 1915’te kuleler batırılıyor

Düzenleyen:
Çanakkale 1915’te kuleler batırılıyor

EKONOMİ Haberleri

Tamamlandığında “dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle “simgelerin köprüsü” olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde kule kesonları batırma çalışmaları devam ediyor.

Gelibolu ilçesi Sütlüce ve Lâpseki ilçesi Şekerkaya mevkileri arasında inşası süren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ıslak havuzdaki kule kesonlarında, çelik şaft montajı çalışmalarının sona ermesinin ardından iki gün sürecek kule kesonları batırma çalışmalarına başlandı. Her iki yakadaki kesonun batırma işleminin ardından kule montajlarına başlanacağı öğrenildi. Toplam uzunluğunun 4 bin 608 metre olması öngörülen köprü için 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonerme viyadük, 10 alt geçit ve 33 üst geçit köprüsü, 6 köprü, 43 alt geçit, 115 menfez, 12 kavşak, 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...