'Çalışan kadın sayısı artarsa zenginleşirsiniz'

'Çalışan kadın sayısı artarsa zenginleşirsiniz'

Ekonomi Haberleri

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Raiser, çalışan kadın sayısının ikiye katlanmasıyla, kişi başına gelirin yüzde 31 artacağını söyledi

Türkiye'de kadınların çalışma hayatına daha çok katılımını sağlamak için yapılan çalışmalara Dünya Bankası'ndan destek geldi. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, "Türkiye kadınların iş gücüne katılım oranını geliştirir ve OECD ortalamasına yaklaşırsa, kişi başına düşen milli gelirde yaklaşık yüzde 31 artış olur" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı (SIDA) ve Dünya Bankası ortaklığında gerçekleştirilen ve kadınların fırsatlara erişiminin artırılması projesinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Raiser, bu sayede Türkiye'nin büyümesinin yüzde 1 artacağını, yoksulluğun azalacağını belirterek, "Dünya Bankası, tam zamanlı çalışan kadınların oranında sadece 6 puanlık artışın, gelirleri yüzde 7 artırıp, yoksulluğu yüzde 15 düşürebileceğini tahmin ediyor" dedi. Türkiye'de kadınların çalışma hayatına katılma oranı yüzde 30 iken, OECD ortalaması yüzde 61.8 seviyesinde bulunuyor. Kadınların olmadığı bir çalışma hayatını tek kanatlı uçağa benzeten Raiser, eğitimli ve çalışan annelerin çocukları için de fırsat olduğunu, çalışmaya başlayan kadının, gelirini çocuğuna harcadığını ifade etti. İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund da Türkiye'deki büyümenin sürekliliği için kadınların daha üretken olması gerektiğine işaret ettiği konuşmasında, "Kadınların ekonomik hayata katılımı, doğurganlığı engellemez. İsveç'te kadınların yüzde 72'si ekonomiye katkıda bulunuyor. Buna rağmen yüzde 2'lik doğurganlıkla İsveç, Almanya ve İspanya'yı geride bırakıyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...