Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL hangi ayda, ne zaman hesaplara yatırılacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL hangi ayda, ne zaman hesaplara yatırılacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışmayan emeklilere bir kez olmak üzere 5000 TL ikramiye ödemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışan emekli de ikramiyeden yararlanacak. Milyonlarca çalışan emeklinin gündeminde ise Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL hangi ayda, ne zaman hesaplara yatırılacak? soruları yer aldı.

Vatandaşın gündeminde çalışan emekliye verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin detayları yer alıyor. Emeklilere bir defaya mahsus olarak verilen 5000 TL ikramiyenin hesaplara yatmasınına ardından çalışan emekliler için de düzenleme yapıldı. Peki, Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL hangi ayda, ne zaman hesaplara yatırılacak?

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL NE ZAMAN YATACAK?

Emekli olup çalışmayan vatandaşlara tek seferlik 5000 TL ödemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin TL ödeem yapılması için çalışmalara başlandı. 

Düzenlemenin Meclis'e bu hafta içerisinde sunulması bekleniyor. Yasalaşmasının ardından ise Aralık ayı içerisinde hesaplara geçmesi tahmin ediliyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu ile ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak."

Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak? Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL hangi ayda, ne zaman hesaplara yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimzi günlerde çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ile ilgili açıklamada bulundu:

"Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda çalışma ve maliye bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini meclisimize sunacağız"

5000 TL İKRAMİYE NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan çalışmanına ardından 5000 TL ikramiyenin ne zaman ödeneceği hakkında detaylar belli olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...