Çalışan anneye 416 avro destek

Düzenleyen:
Çalışan anneye  416 avro destek

Ekonomi Haberleri

Çocuğu 0-2 yaş arasında olan kadınlara bakıcı desteği genişliyor. Mart 2015’te pilot olarak İzmir, Bursa ve Antalya’da başlayan projeye, İstanbul ve Ankara da dâhil edildi.

Uygulamaya göre, tam zamanlı işçi olarak bir işverenin yanında çalışan sigortalı anneler, sigortalı çocuk bakıcısı çalıştırdıklarında mali destekten yararlanabiliyor. Bunun için annenin brüt maaşının, asgari ücretin brüt tutarının iki katı olan 3 bin 300 lirayı aşmaması gerekiyor. Tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve kriterleri karşılayan annelere verilen aylık 300 avro hibe 320 avroya yükseltildi. Engelli çocuğu olan veya tek ebeveyn anneler ya da sertifikalı çocuk bakıcısı istihdam eden annelere yapılan 390 avroluk ödeme de 416 avroya çıkarıldı. Ankara ve İstanbul için ön kayıtlar ‘www.sgk.gov.tr’ ve ‘www.evdecocukbakimi.net’ internet adreslerinden alınıyor. Kesin kayıtlar ise 5 Aralık itibarıyla Ankara ve İstanbul’daki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerinde kurulan kayıt ofislerinden alınmaya başladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...