Çakarlı araçlar için son viraj

Çakarlı araçlar için son viraj

EKONOMİ Haberleri

Kamuda bulunan yaklaşık 15 bin çakarlı araçtan yaklaşık 10 bini söküldü. Yarından itibaren denetim artırılacak. Çakarı sökülmeyen araç trafikten menedilecek

Ebru Karatosun ANKARA

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla çakar lamba kullanan otomobiller için 23 Eylül’de bir genelge yayımlanmıştı. Genelgeyle mahallî idarelerde, diğer meslek kuruluşları ve üniversitelerde üst yönetici, genel müdür, daire başkanı veya başka unvanlar ile görev yapan kamu görevlilerinin araçlarında çakar lamba kullanımı kaldırıldı. Bakanlığın, araçlardan çakar lambaların sökülmesi için verdiği süre yarın doluyor. Kamuda bulunan yaklaşık 15 bin çakarlı araçtan 10 bininin söküldüğü belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı, yarından itibaren yollarda denetimini artıracak. Aracından çakarlarını sökmeyen sürücülere ağır cezalar gelecek. Kurallara uymayan sürücüye 1.002, araç sahibine 1.002 lira olmak üzere 2 bin 4 lira para cezası kesilecek ve araçlar trafikten menedilecek.

AMBULANSA SERBEST
Düzenlemeyle sadece ambulans, itfaiye ve kolluk araçlarıyla devletin en üst protokolünde bulunan makamların emirlerine ve zatlarına verilen araçlar ve bu makamların korumasından sorumlu koruma araçları çakar lamba sistemlerini kullanabilecek. Bu araçlar dışında hiçbir araç, çakar olarak tabir edilen sesli uyarı işaretlerini kullanamayacak. Kolluk görevlilerinin kullanımındaki resmi araçlarda ise ışıklı/sesli uyarı işaretleri, görevle ilişkili olmak kaydıyla, usul ve esaslarda belirtilen şartlar doğrultusunda kullanılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...