Büyük anlaşma için geldiler!

/ Kaynak: AA
Büyük anlaşma için geldiler!

Ekonomi Haberleri  / AA

AB ve ABD yaptırımları sonrası Ruslar gıda ithalatını artırmak için Türkiye'ye geldi.

Türkiye'den gıda ithalatının artırılması için görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya gelen Rus yetkililer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki toplantıya katıldı. Gün boyu sürmesi öngörülen toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Ekonomi ve Dışişleri bakanlıklarının bürokratları bulunuyor. Rusya'ya yönelik özellikle yumurta, süt ve hayvansal gıda ihracatı çok az olan Türkiye, Rusya'nın ABD ve AB'den gıda ithalatında sınırlamaya giderek alternatif ülkelere yönelmesi üzerine bu pazara girmek için harekete geçti. Bu bağlamda iki ülke arasında gıda alışverişi yapılabilmesinde gerekli olan "sağlık sertifikalarının" hazırlanması için görüşmeler başladı. Görüşmeler sonucunda Türkiye'nin Rusya'ya ihracat yapabilmesinin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması öngörülüyor.
Toplantıda, bundan sonraki süreçte Rusya'ya gıda ihracatı yapma iznine sahip firma sayısının artırılması için atılması gereken adımların da ele alınması planlanıyor.
Rus yetkililerin ziyaret kapsamında ayrıca Türkiye'deki hayvansal gıda, süt ürünleri ve balık üretim tesislerinde de incelemelerde bulunması bekleniyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...