Bütün karalamalara rağmen turist sayısı 22 milyona dayandı

Düzenleyen:
Bütün karalamalara rağmen turist sayısı 22 milyona dayandı

Ekonomi Haberleri

Bu yılın ocak-ağustos döneminde Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,5 artış göstererek 21 milyon 984 bine dayandı.

Ağustos ayında yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları illerin başında Antalya geldi. Bu şehirden 1 milyon 726 bin turist girişi olurken, söz konusu rakam İstanbul’da 1 milyon 248 bin, Muğla’da 406 bin şeklinde gerçekleşti. Öte yandan turizm yatırımları da hızlanıyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden Mersin ve Antalya’yı birbirine bağlayacak Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nin devam ettiğini belirtti. Elvan “Mersin’den Antalya’ya gitmek isteyen bir vatandaşımız, belki de 10-12 saat harcıyordu. Akdeniz Sahil Yolu’nu tamamladığımızda bu süre 4-5 saate, hatta 4 saate düşebilecek. Mersin sınırları içindeki 27 tünelden 10’unu ve birçok viyadüğü tamamladık. 11 tünel üzerinde de çalışmamız devam ediyor. Hedefimiz, en kısa sürede tamamlamak” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...