"Bütçe açığının sebebi emekliler" iddiası dezenformasyon çıktı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
"Bütçe açığının sebebi emekliler" iddiası dezenformasyon çıktı!

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Bütçe açığının sebebi emekliler" şeklinde açıklaması olduğu iddialarına İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yalanlama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Bakan Şimşek'in "Bütçe açığının sebebi emeklilerdir" şeklinde açıklama yaptığına yönelik iddialara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

BAKAN ŞİMŞEK'İN BÖYLE BİR AÇIKLAMASI YOK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Bütçe açığının sebebi emeklilerdir” açıklaması olduğu iddia edilen ifadelerin tamamen gerçek dışı olduğu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklaması olduğu iddia edilen ifadeler, tamamen gerçek dışıdır.

Bakan Şimşek’in iddia edildiği gibi “Bütçe açığının sebebi emeklilerdir” şeklinde herhangi bir açıklaması olmamıştır."

Öte yandan Bakan Mehmet Şimşek, dün sadece Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan enflasyon rakamlarını sosyal medya hesabından değerlendirme yapmış; enflasyonun piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleştiğini ve bir geçiş süreci içinde olunduğunu söylemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...