Bursa’dan yola çıktı bütün dünyayı dolaştı

Düzenleyen:
Bursa’dan yola çıktı bütün dünyayı dolaştı
Ekonomi Haberleri

16 ülkeyi geçen ekip Türkiye’ye döndüğünde 22 ülkeye ayak basmış olacak. Böylece Egea 42 bin km ile dünyanın etrafını tam tur dönen, Türkiye’de üretilmiş ilk otomobil olacak.

Ali Çelik LJUBLJANA

Türk otomotiv sektörü uluslararası arenada yeni bir başarıya daha imza atıyor. Bursa’daki TOFAŞ fabrikasında üretilen Fiat Egea Sedan, Ağustos 2016’da çıktığı dünya turunu tamamlamak üzere… Deneyimli otomobil gazetecisi ve AutoBest jüri üyesi Okan Altan pilotajında Bursa TOFAŞ fabrikasından yolculuğuna uğurlanan Fiat Egea Sedan, 3,5 ay sonra dönüş yoluna geçti. Rusya’dan Meksika’ya, İngiltere’den Yunanistan’a uzanan on binlerce kilometrelik zorlu parkuru aşarak gerçekleşen tur, son olarak Bursa’da TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesinde tamamlanacak. Şu ana kadar 16 ülkeyi dolaşan ekip Türkiye’ye vardığında 22 ülkeye ayak basmış olacak. Böylece Egea gemi yolculuklarıyla birlikte en az 42 bin km ile dünyanın etrafını tam tur dönen, Türkiye’de üretilmiş ilk otomobil olacak. Yolculuk boyunca Okan Altan’a deneyimli fotoğrafçı Savaş Yılmaz eşlik ediyor.  

Dünya bizim oyun alanımız 

Slovenya’da otomotiv basını ile bir araya gelerek dünya turunu ve Egea projesin değerlendiren Fiat iş birimi direktörü Altan Aytaç, bu turun Çeşme’de düzenledikleri basın toplantısından ortaya çıktığı anlattı. Devamında TOFAŞ Ceo’su Cengiz Eroldu’nun ‘Dünya bizim oyun alanımız’ diyerek start verdiğini anlatan Aytaç ‘’Avrupa’da ‘2016 yılının En İyi Otomobili’ seçilen Fiat Egea Sedan ile ezber bozan bir işe daha imza atmak istedik. Türkiye’de üretilen ve özel modifiye görmeyen standart seri üretim bir otomobil ile ilk defa dünya turu yapılıyor’’ dedi. Egea’nın doğuştan sedan olduğunu söyleyen Aytaç modelin ‘her şeyiyle tam’ ve ‘erişilebilir aile otomobili’ olmasını için çalıştıklarını ve öncelikle Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan Egea’nın artık global pazarlarda da söz sahibi olduğunu söyledi. 

Fiat Egea dünya turu

Dünya turu pilotu Okan Altan: ‘’ İlk parkurumuzda Bulgaristan ve Romanya’nın Türkiye’ye benzer yollarını geçtikten sonra, Moldova ve Ukrayna’da çok bozulmuş yollarla yüzleşmiştik. Aniden kesilen asfalt ve devasa çukurlarla karşılaştık. İster istemez aracın altını çok sert vurduğumuz noktalar oldu ama Egea bizi yolda bırakmadı. Şu anda 22 bin kilometreyi geçmiş durumdayız. Egea’nın farklı, hatta 4 bin kilometre kadarında asfalt olmayan bir yolda ilerlemiş olması, normal bir kullanıcının 100 bin kilometreden daha fazla Egea’yı kullanmış olmasıyla eş değer! Üstelik neredeyse her seferinde farklı kalitede yakıt aldığımızı ve tabii iklim şartlarının artı 44’ten eksi 14 derecelere kadar değişmiş olmasını da hesaba katmak gerekir. Tüm bu zorlukları, sorunsuz atlattık.’’ 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...