Burgan Bank’ın ilk çeyrek kârı 35 milyon TL

Düzenleyen:
Burgan Bank’ın ilk çeyrek kârı 35 milyon TL

EKONOMİ Haberleri

Burgan Bank, 2019 yılının ilk üç ayında vergi öncesi kârını 44 milyon TL, net kârını ise 35 milyon TL olarak açıkladı. 2018 senesinin son çeyreğine göre Burgan Bank operasyonel karlılığını yüzde 70 oranında artırarak, vergi sonrası net karını 2 katın üzerine çıkarmayı başardı.

Güçlü sermayedarının desteği ile Burgan Bank geçen yıla göre konsolide mali tablolarında aktif büyüklüğünü yüzde 12 artışla 22 milyar TL’ye, nakdi kredilerini 17 milyar TL’ye, müşteri mevduatını ise 9 milyar TL’ye yükselterek 2019 yılının ilk çeyreğinde de sağlıklı ve istikrarlı büyümesine devam etti. 31 Mart 2019 itibarıyla Burgan Bank’ın özkaynakları 1.9 milyar TL’ye, katkı sermaye dâhil özkaynakları ise 3.6 milyar TL’ye ulaştı. Sermaye yeterlilik oranı konsolide bazda yüzde 18.9 solo bazda ise yüzde 21.2 olarak gerçekleşti. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...