Bülent Orakoğlu, 'Hedef Erdoğan'ın itibarsızlaştırılması'

- Güncelleme:
Bülent Orakoğlu, 'Hedef Erdoğan'ın itibarsızlaştırılması'

Ekonomi Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, eylemlerin hedefini Başbakan Erdoğan'ın itibarsızlaştırılması olarak açıkladı.

"Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı geçmiştir. Başkanlık, yarı başkanlık söylemi birilerini ciddi rahatsız etmiş oluyor. Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili bir deneme yapıldığı kanaatindeyim." nbsp;Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olayları farklı görüşten kesimlere sorduk.Olayları iç ve dış güçlerin "psikolojik harekatı" olarak değerlendiren Emniyet Genel Müdürlüğü Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, hedefi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın itibarsızlaştırılması olarak açıkladı. Orakoğlu, Gezi Parkı'nda fitili ateşlenen olayların alt yapısının 2-3 seneden beri ciddi anlamda psikolojik olarak alttan alta dillendirildiğini söyledi. Orakoğlu, " Bu psikolojik harekat çok değişik. Sayın Başbakan başkanlık sistemi, yarı başkanlığı gündeme getirdi. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı geçmiştir. Bu süreç açısından baktığımızda başkanlık, yarı başkanlık söylemi birilerini ciddi rahatsız etmiş oluyor. Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili bir deneme yapıldığı kanaatindeyim. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde provakatif hareketler beklenmelidir. Bazı ülkelerin gizli servislerini de hesaba katmamız gerekiyor" dedi. nbsp;
DİĞER GÖRÜŞLER
Ahmet Aydın (AK Parti Grup Başkanvekili): İlk başlarda yeşile ve çevreye duyarlı insanların katılımı ile bir tepki oluştu. Ama gelinen noktada Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan marjinal örgütler oldu. Halkımızın bunlara karşı dikkatli olması lazım. Muzaffer Yurttaş (AK Parti Manisa Milletvekili): Bu eylemlerin amacı masum bir ağaç sevgisi ve çevreyi koruma duygusu değildir. Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa gizli bir elle yönetilenler ortaya çıkmıştır.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyesi Ufuk Uras: Hazır yerel seçimlere doğru gidiyoruz. O zaman projeyi yerel seçimlere kadar ertelemek, seçim sonuçlarına göre belki yeniden bakmak lazım. Toplum da nefes almış olur.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: İstanbul'daki yerel bir belediye çalışmasını ülke gündemine sokmak, bütün ülkeyi bu eyleme çağırmak, amacın yeşili korumak olmadığının göstergesidir. Milletimizin birlik ve beraberliğinden rahatsızlar.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan: Gösteri ve yürüyüşlerin demokratik yollarla gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Emniyet teşkilatının aşırı güç kullanımını da tasvip etmiyoruz.
Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan: Yaşananlar, çözüm sürecine yönelik provokasyon. Herkesin sağduyulu davranmasında ve böyle fitne ortamlarında evine çekilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...