Buğday ve arpa üreticisine destek

Buğday ve arpa üreticisine destek

EKONOMİ Haberleri

Hükûmetin tarım sektörüne verdiği destekler artıyor. Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre; buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için kilogram başına 50 kuruş TMO alım primi desteği ödemesi yapılmasına karar verildi.

Ödemelerin; 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere yapılacağı belirtildi. Destekleme ödemesinde, 6/6/2022 ile 1/9/2022 tarihleri arasında TMO’ya ürün satışlarım gösteren alım satım belgeleri dikkate alınacak. Desteklemeden yararlanan üreticiler, Bakanlık tarafından 2022 üretim yılında verilecek diğer desteklerden de faydalandırılacak.

KAMU KURUMLARI HARİÇ

Bu karar kapsamındaki desteklemeden kamu kurum ve kuruluşları faydalanamayacak. 5488 sayılı Kanun’un 23. maddesi gereğince haklarında beş sene süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmamaları yönünde karar verilenler, bu kararda yer alan destekleme ödemesinden faydalanamayacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...