Bu rakam emeklileri mest etti! SGK Başuzmanı en düşük 2023 memur emekli maaş zam tablosu için oranı verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Emekli ve memur maaşı Temmuz zammı için geri sayım başladı. SGK Başuzmanı İsa Karakaş en düşük 2023 memur emekli maaş zam tablosu için oranı verdi. Memur emeklisi Temmuz maaş zammı enflasyon farkı hesaplandı. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; SGK Başuzmanı en düşük 2023 memur emekli maaş zam tablosu için oranı verdi

Milyonlarca emekli yaşadıkları ekonomik sorunlardan kurtulmak adına gözlerini Temmuz ayına çevirirken maaş zammı için son tahminler geldi. 

2023 memur zam oranı ve memur emeklisi aylığı zammı için ilk 5 aylık enflasyon toplamı kesinleşti. TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran ayı enflasyonu ile beraber son 6 aylık enflasyon oranı ile beraber emekli ve memur maaşı belirlenmiş olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş zamlı rakamı hesapladı. 

SON 6 AYLIK ENLASYON FARKI ZAMMI HESAPLAMA TEMMUZ 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada “Memurların en düşük maaşını temmuzda 22 bin liraya yükseltme sözünü verdik. Emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız, gereken adımları atacağız” denilerek memurlara rekor zam müjdesi verilirken gözler emekli maaşlarına çevrilmişti. 

Son açıklanan enflasyon oranını değerlendiren Karakaş “Mayıs ayının enflasyon oranının düşük gelmesi, haziran ayındaki enflasyonun da doğalgazın etkisiyle düşük geleceği beklenmekte. Bu durumda bu mevcut göstergelere göre ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 16’ı bile bulamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu yüzde 16’lık fark SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına aynen yansıyacaktır” diyerek zammın düşük kalacağını ifade etti. 

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞI TEMMUZ AYI ENFLASYON ZAMMI HESAPLAMA! EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen zam sözünü hatırlatan Karakaş “Cumhurbaşkanımızın vaatleri arasında en düşük memur maaşına yapılacak zamla birlikte en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseleceğini bildirmişti. Buradan hareketle yaptığımız hesaplamada birinci derecede bulunan bir memurun 11 bin 340 lira olduğu görülmekte. Dolayısıyla 22 bin liraya tamamlamak için en az yüzde 94 oranında bir zam yapılması gerekiyor.

Bu durumda en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükselmiş oluyor. Kamudaki dengeleri ve yapılacak olan zammı da göz önünde bulundurduğumuz zaman bir şefin maaşı 14 bin 640 lirayken bu 26 bin 811 liraya, müdür maaşı 19 bin 500 lirayken yapılacak güncelleme ile birlikte 33 bin 858 liraya, bir öğretmen maaşı 14 bin 700 iken 26 bin 898'e yükselecektir. Son olarak pratisyen bir öğretmen 21 bin 600 lira alırken, onların maaşı da 36 bin 903 liraya yükselecek” diyerek zamlı memur maaşlarını hesapladı. 

Şu anda en düşük memur emeklisi maaşı 7 bin 901 TL olarak ödenirken Temmuz ayında bu rakamın 15 bin 328 TL olması bekleniyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Serpil 7 Haziran 2023 23:13

Unutmayın her evde yıllarca emek vermiş evine ekmek götürmek için çalışan vardır. Bunları sakın unutmayın.

Sonraki Haber Yükleniyor...