'Bu da teğet geçecek'

Düzenleyen:
'Bu da teğet geçecek'

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı, piyasalardaki hareketlilikle ilgili olarak "Hiç endişe etmeyin, bu oyunu da kısa zamanda bozarız. Faizi de düşürmekten başka çare yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın" dedi. Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi Otonomi'nin açılışında, ekonomideki gelişmelere değinen Erdoğan "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, 'Dolar şöyle oldu, böyle oldu!' Ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum, sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum, yastığının altında döviz olanlar, gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin TL'ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var, gideceğiz, dövize değer kazandıracağız? Gelin bunu yapın. Bu adımı attığımız sürece, birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008'de de yaptılar. O zaman ne dedim; 'Teğet geçecek.' Aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek" diye konuştu.

FİNANS SEKTÖRÜ İHYA OLUR!

Çanakkale Köprüsü ve Kanal İstanbul projelerini hatırlatan, eğitimde ve sağlıkta gelinen noktaya değinen Erdoğan, şehir hastanelerinin açılışına bu ay başlanacağını, süratle 30 büyükşehirde şehir hastanelerini açarak vatandaşların kapı kapı dolaşmasının önüne geçileceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: Faizi de düşürmekten başka çare yok diyorum. Yine aynı şeyi söylüyorum. Biz dünyaya bakalım. Amerika'da, Japonya'da, Avrupa'da faiz yüksek mi? Peki ya onlarda bu kadar düşük de, biz niye 14, 15, 16'larda dolaşıyoruz. Biz düşük faizle yatırımcının önünü açacağız. Yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu aynı zamanda kamu bankaları için de söylüyorum. Nasıl Kurtuluş Savaşı'nın ardından yaptığımız tercihler, sonraki bir asırlık dönemimizi biçimlendirdiyse, bugünkü tercihlerimiz de önümüzdeki bir asrı şekillendirecektir.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...