Brent petrolde yukarı yönlü hareket! Akaryakıta zam gelecek mi? Gözler pompada (15 Temmuz benzin ve motorin fiyatları)

Düzenleyen:
Brent petrolde yukarı yönlü hareket! Akaryakıta zam gelecek mi? Gözler pompada (15 Temmuz benzin ve motorin fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Brent petrolde son günlerde yaşanan düşüş ile akaryakıt fiyatları da düşüşe geçmişti. Geçtiğimiz günlerde benzine gelen 1,54 kuruşluk indirimin ardından brent petrol güne yüzde 0,82'lik artışla başladı, varil fiyatı 99,92 dolara yükseldi. Yeniden 100 dolar bandına çıkan brent petrol sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Akaryakıta zam gelecek mi? İşte 15 Temmuz akaryakıt (motorin ve benzin) fiyatları...

Brent petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. 15 Temmuz akaryakıt fiyatları özellikle bayram tatili sonrası dönüş yoluna geçecekler için önemli. Brent petrolde yaşanan yükseliş, motorin ve benzin fiyatlarına yansıyacak mı merak ediliyor. 15 Temmuz motorin ve benzin fiyatları haberimizde sizlerle.

Dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, brent petrol fiyatını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Ukrayna-Rusya savaşından bu yana en düşük seviyesini yakalayan brent petroldeki düşüşü, ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyonu dizginlemek için agresif faiz artışlarına devam edeceği beklentisi de tetiklemişti.

BUGÜN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Öte yandan, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de Covid-19 vakalarında görülen artış ve getirilen yeni kısıtlamalar, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor. Mart ayından bu yana en düşük seviyesine dün ulaşan brent petrolün fiyatı, bugunü yükselişe geçti.

Dün 100,55 dolara kadar yükselen brent petrolün varil fiyatı, günü 99,10 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.13 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,82 artışla 99,92 dolar oldu.

Bu yükselişin akaryakıta zam olarak yansıyıp yansımayacağı, petrolün bugün göstereceği performansa bağlı olacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (15 TEMMUZ CUMA)

İSTANBUL
Motorin litre fiyatı 25,40 TL
Benzin litre fiyatı 23,66 TL
LPG litre fiyatı 10,97 TL

ANKARA
Motorin litre fiyatı 25,49 TL
Benzin litre fiyatı 23,76 TL
LPG litre fiyatı 10,87 TL

İZMİR
Motorin litre fiyatı 25,50 TL
Benzin litre fiyatı 23,28 TL
LPG litre fiyatı 10,60 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...