Brent petrol yükselişe geçti: Sürücülere kötü haber! Motorine bir zam daha geliyor: Tarih verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Brent petrol yükselişe geçti: Sürücülere kötü haber! Motorine bir zam daha geliyor: Tarih verildi

EKONOMİ Haberleri

Petrolde yaşanan yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına üst üste zam haberleri gelmişti. Yeni haftaya brent petrol 97.08 dolar ile başladı. Haftasonu akaryakıt fiyatlarına zam yapılacağı duyuruldu. Peki zam ne zaman gelecek? Motorine ve benzine ne kadar zam gelecek? İşte detaylar…

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun kasım ayından itibaren günlük 2 milyon varillik üretim kesintisi kararıyla brent petrol yükselişe geçti. 
100 dolara yaklaşan Brent petrol bugün itibarıyla 97.08 dolar ile güne başladı.

BRENT PETROL 100 DOLARA YAKLAŞTI

Brent petrolün 100 dolara yaklaşmasının ardından akaryakıt fiyatlarına art ardına zam geldi. Akaryakıt fiyatları geçen hafta içi üst üste 3 kez zamlandı. Çarşamba günü motorine 1 lira 10 kuruş, benzine 62 kuruş zam gelmişti. Perşembe ise benzinin litresi 74 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 39 kuruş arttı. Son olarak  motorin grubunda 1,53 TL fiyat artışı yaşandı.

Salı gece yarısından geçerli olmak üzere motorin grubuna 1 lira 39 kuruşluk yeni bir zam daha yapılacak. Zamla birlikte motorin litre fiyatı 6 günde 4’üncü kez artacak. Böylece motorin fiyatları 5,41 lira zamlanmış olacak. Benzin fiyatı ise değişmeyecek.

İSTANBUL'DE BENZİN VE MOTORİN FİYATI NE OLDU?

Benzin: 20,63 TL
Motorin: 27,11 TL

ANKARA'DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI KAÇ TL?

Benzin: 20,76 TL
Motorin: 27,21 TL

İZMİR'DE BENZİN VE MAZOT FİYATI

Benzin: 20,74 TL
Motorin: 27,25 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...