Brent petrol yine yükselişe geçti: Akaryakıta zam gelir mi (25 Ekim akaryakıt fiyatları)

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Brent petrol yine yükselişe geçti: Akaryakıta zam gelir mi (25 Ekim akaryakıt fiyatları)

EKONOMİ Haberleri

Benzin ve motorin fiyatları, dolardaki yükseliş ve düşüş ile petrol fiyatlarındaki dalgalanmalardan doğrudan etkileniyor. Son fiyat değişikliği geçtiğimiz motorinde gerçekleşmişti. Motorine 1.07 lira indirim gelmişti. Haftanın ikinci günü brent petrol yükselişle işlem görüyor. Peki benzin ve motorin ve otogaz fiyatlarında son durum ne?

Cuma günü 93,80 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 91,34 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda haftanın ilk günü 90,41 dolardan işlem gördü.
Haftanın ikinci gününe yükselişle başlayan brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 93,44 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün yükselişe geçmesi akaryakıt fiyatlarını etkiler mi? Araç sahiplerinin gözü akaryakıt fiyatlarında.

OPEC KARARI ARDINDAN İNDİRİM VE ZAM PEŞ PEŞE GELDİ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun kasım ayından itibaren günlük 2 milyon varillik üretim kesintisi kararının ardından arz endişelerinin piyasalarda zemin kazanmasıyla hızla yükselen petrol fiyatları, akaryakıt zamlarını da beraberinde getirdi. Ancak daha sonra brent petrol fiyatlarının sakinleşmesiyle indirimler gelmeye başladı.

İNDİRİM YADA ZAM VAR MI 

Uluslararası gelişmelerden etkilenen akaryakıt fiyatlarında değişiklik olacak mı merak konusu oldu. Akaryakıt fiyatlarına son zam 15 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 99 kuruş zam gelmişti. Ardından motorine Cumartesi 1.07 TL indirim gelmişti.
Sektör kaynaklarından henüz indirim ya da zam haberi gelmedi.

İŞTE 25 EKİM 2022 BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İSTANBUL
Motorin litre fiyatı 26,35 TL
Benzin litre fiyatı 20,60  TL
LPG litre fiyatı 11,35 TL
ANKARA
Motorin litre fiyatı 26,48 TL
Benzin litre fiyatı 20.74 TL
LPG litre fiyatı 11,04 TL
İZMİR
Motorin litre fiyatı 26,45 TL
Benzin litre fiyatı 20,72 TL
LPG litre fiyatı 11,04 TL

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...