Brent petrol kaç dolar oldu? 29 Mart brent petrol fiyatı ne kadar? İşte petrol fiyatlarında son durum

Düzenleyen:
Brent petrol kaç dolar oldu? 29 Mart brent petrol fiyatı ne kadar? İşte petrol fiyatlarında son durum

EKONOMİ Haberleri

Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan müzakereler öncesi Brent Petrol fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Dolmabahçe’de gerçekleşecek olan görüşmelere tüm dünya odaklanmış durumda. Brent petroldeki düşüş eğilimi ise akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Peki Brent petrol kaç dolar? Brent petrolün güncel fiyatı ne? İşte uluslararası piyasada petrol fiyatları…

Piyasalar, kritik Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşecek olan müzakerelere odaklanmış durumda. İki tarafın yetkilileri İstanbul’a gelmiş durumda. Müzakere öncesinde Brent petrol fiyatlarında düşüş eğilimi sürüyor. Uluslararası piyasalarda güncel Brent petrol fiyatı 109 dolar seviyesinde yer alıyor. Peki brent petrol fiyatları daha da düşecek mi? 

BRENT PETROL NEDİR? 

SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir (159 litre).

Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir. Bütün ham petroller eş değerde değildir.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...