Boydak Holding 3 ayda 3 milyar lira ciro yaptı

Boydak Holding 3 ayda 3 milyar lira ciro yaptı

EKONOMİ Haberleri

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimi altında faaliyet gösteren Boydak Holding, büyümesini yılın ilk çeyreğinde de sürdürdü.

Yılın ilk üç ayında cirosunun yüzde 24 artırarak 2,9 milyar liraya yükselten Boydak Holding, kombine vergi öncesi kârını yüzde 66,4 artışla 416 milyon liraya çıkardı. Söz konusu dönemde 186 milyon lira vergi ödediklerini ifade eden Boydak Holding Üst Yöneticisi Alpaslan Baki Ertekin, bunun yüzde 55’lik bir artış anlamına geldiğini söyledi. Ertekin, yatırım hedefleri hakkında ise şu bilgileri verdi: “Bellona’nın 6 fabrikasını inşa ediyoruz. Eylül ayında açılacak fabrika 48 bin metrekare kapalı alana sahip. Dünyanın en önemli kumaş üreticilerinden Boyteks’te ise 23 metre tavan yüksekliğine sahip yeni ham örme kumaş deposu inşa ediyoruz.”

MONDİ, MONDİHOME OLUYOR
Mondi markasının da yeni dönemde Mondihome adı altında faaliyet göstereceğini belirten Ertekin, Gümüşsuyu markasıyla da yeni ürünlerin satışına başlayacaklarını bildirdi. Ertekin, 2020’nin ilk çeyreğinde holding bünyesindeki üç şirketlerini halka arz edeceklerini, bununla ilgili çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...