BOTAŞ, gaz parasını kuru oynatmadan ödeyecek

BOTAŞ, gaz parasını kuru oynatmadan ödeyecek

Ekonomi Haberleri

Taner Yıldız, kurda dalgalanmaya neden olmamak için doğalgaz ödemeleri için piyasadan dolar toplayan BOTAŞ'ın daha ihtiyatlı davranacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurda dalgalanmaya neden olmamak için doğalgaz ödemeleri için piyasadan dolar toplayan BOTAŞ'ın daha ihtiyatlı davranacağını açıkladı. Doğal gaz havaleleri için lirayla yapılan tahsilatı dövize çevirmek durumunda kaldıklarını dile getiren Yıldız, "Doğal gaz ödemeleri için bazen 500-700 milyon dolar piyasadan döviz alıyoruz BOTAŞ'ın havaleleri için. Bunun da olumsuz yönde küçük kıpırdanmalar yaptığını gördük. Bu nedenle daha küçük dilimlerle dövizi alma ve piyasada olumsuz bir tesir uyandırmama talimatı verdim. Yani bizim lira tahsil edip, döviz olarak havale ettiğimiz bütün rakamları, parçalı ve piyasayı olumsuz manada tahrik etmeden yapacağız" dedi. Bakan Yıldız, benzindeki fiyat artışının sorulması üzerine ise, "Bunu, siyasi istikrarı bozmaya çalışanlara mutlaka sormak lazım. 'Benzini 5 liranın altında alırken senin yaptıklarından dolayı 5 lira üzerine alıyorum' demek lazım. Siyasi engeller kalktıktan sonra bu fiyatların eski haline çekileceğine inanıyoruz" diye konuştu. Yıldız, ayrıca şubat ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...