Bosch'un Türkiye'ye güveni tam

Düzenleyen:
Bosch'un Türkiye'ye güveni tam

Ekonomi Haberleri

Türkiye’ye son 2 yılda 500 milyon avroluk yatırım yaptıklarını kaydeden Bosch Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Steven Young “Bu rakam, Bosch’un Türkiye’ye güveninin bir göstergesidir” dedi

Son dönemde yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilişkin olumsuz bir algısı olduğuna ilişkin söylentilere karşın, yabancılar yatırıma devam edeceklerini belirtiyor. Türkiye’de otomotiv, dayanıklı tüketim, enerji, sanayi teknolojileri alanında 5 kentte 8 üretim tesisi ve 4 Ar-Ge merkezi bulunan Alman Bosch da bunlar arasında yer alıyor. Bosch Orta Doğu ve Türkiye Başkanı Steven Young, geçen yılı 3,4 milyar avro ciro ve 2,1 milyar avro ihracatla kapattıklarını dile getirdi. İç satış ve ihracat anlamında 2016’yı iyi geçirdiklerini belirten Young “Bosch dünyasında Türkiye, Avrupa’ya ait. İstanbul’daki ofisimiz, Orta Doğu ve Türkiye’nin yönetim merkezi. Grup içinde dünyadaki 5’inci büyüK; Avrupa’da da Almanya’dan sonra en büyük yerleşkeyiz. Bölgemiz, Bosch Global için çok büyük öneme sahip. Geçen yıl Bosch Global için 300 milyon avro, 2016’da 200 milyon avro yatırımı hayata geçirdik. Son 2 yılda 500 milyon avroluk yatırım yaptık. Bu rakam, Bosch’un Türkiye’ye güveninin bir göstergesidir. Bu yatırım 5 yıldan beri devam ediyor. Son 2 yıl çok yoğun geçti. Son 5 yılda 1 milyar avroluk yatırımdan bahsediyoruz. Gelecek sene de yatırımlar devam edecek” diye konuştu.

TEŞVİKLER MOTİVE EDİCİ

Türkiye’nin, yazılım ve dijital teknolojilere odaklanması gerektiğini ifade eden Young, şöyle devam etti: Açıklanan teşvikler motive edici. Bu süreçte bakanlıklarla çok yakın çalıştık. Bazı konuları olabildiğince birlikte oluşturduk. Burada ilave edebileceğimiz tek konu var ki bu konuda da çalışma yürütüldüğünü biliyorum, o da Endüstri 4.0 konusu. Endüstri 4.0’a geçmek için yatırımların teşvik kapsamına alınması gerekiyor. Bu, fabrikaların niteliğini artırdığı için ülkeye teknoloji bazında fayda getirecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...