Borsayı Draghi kurtardı

- Güncelleme:
Borsayı Draghi kurtardı

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul, Avrupa MB Başkanı Draghi´nin açıklamalarının ardından günü 1,691 puanlık yükselişle 75 bin 410 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 endeksi Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi´nin açıklamalarının ardından özellikle holding ve banka hisselerinde güçlenen alışlarla günü dünkü kapanışa göre 1,690.92 puanlık yükselişle 75,409.63 puandan tamamladı. Borsa İstanbul´da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 2.29 oranında yükselirken toplam işlem hacmi 2.4 milyar lira oldu. Alışların etkili olduğu holding hisseleri günü ortalama yüzde 3.96, bankacılık endeksi ise yüzde 2.83 oranında yükselişle tamamladı. Güne alıcılı başlayan endeks, ilk seansta ABD piyasalarının kapalı olmasının da etkisiyle dar bantta yatay bir seyir izledikten sonra ikinci seansta ECB Başkanı Draghi´nin faizlerin düşürülebileceği sinyalini vermesinin ardından Avrupa hisse senedi piyasalarına paralel olarak yükselişe geçti. Draghi´nin açıklamalarının ardından analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 75,500 puanın üzerine yükselen ve en yüksek 75,569.30 puanı gören endeks günü bu seviyenin hemen altında tamamladı.
Analistler 75,000 puanın üzerinde yapılan kapanışın teknik olarak pozitif görünümü yarına taşıyabileceğini ancak yarın ABD´de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin ana yön üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...