Borsadan yeni rekor geldi

Borsadan yeni rekor geldi

EKONOMİ Haberleri

Ekonomide normalleşme adımları ve salgına karşı geliştirilen aşıların artık uygulama aşamasına gelmesi, piyasalara da pozitif yansımaya devam ediyor.

Borsa İstanbul endeksi, 1.360 puanı da geçerek bütün zamanların zirvesini gördü. Analistler, sanayi hisselerindeki pozitif seyre bankaların da katılması ile endeksin rekor seviyeye yükseldiğini, dolar bazında ise hâlen zirvenin çok gerisinde ve emsallerine göre ucuz olduğunu söyledi. Teknik açıdan 1.360 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.390 puanın öne çıktığı, 1.320 puanın destek konumuna gelebileceği kaydedildi. Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya "Yaptırım konusu sebebiyle gözler Avrupa'da... Sızdırılan metne göre D. Akdeniz'de sondajları yürütmekle sorumlu kuruluşlara yaptırım getirilecekmiş. Ancak Yunanistan zayıf bulmuş" diyerek jeostratejik gelişmelerin de takip edildiğini aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...