Borsadaki bankalar kârda uçuşa geçti

Düzenleyen:
Borsadaki bankalar kârda uçuşa geçti

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da işlem gören 9 mevduat bankasının yılın ilk yarısındaki net dönem kârı, 2015'in aynı dönemine göre yüzde 38.4 artışla 12 milyar lirayı aştı.

İlk 6 ayda en çok kârı 2 milyar 580 milyon TL ile Garanti Bankası elde etti. Garanti'yi 2 milyar 339 milyon TL net kâr ile Akbank ve 2 milyar 287 milyon TL ile İş Bankası izledi. Bu dönemde kârını en çok artıran banka yüzde 71 ile Yapı Kredi olurken, kâr artışı Akbank'ta yüzde 65.5 ve Vakıfbank'ta yüzde 34.4 olarak gerçekleşti. Uzmanlar, bankaların ilk yarı kârlılığında, net faiz gelirindeki iyileşme, Visa satışı etkisi başta olmak üzere aktif satışlardan elde edilen gelirler ve gerileyen genel karşılık oranlarının etkili olduğunu ifade etti. Borsa'daki bankaların mevduat toplamı da ilk yarıda yüzde 12.3 artarak 908,5 milyar liraya ulaştı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...