Borsada yıl sonu ralli bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak! Morgan Stanley, yatırımcıya kötü haberi verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Foreks
- Güncelleme:
Borsada yıl sonu ralli bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak! Morgan Stanley, yatırımcıya kötü haberi verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Foreks

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley analistleri, borsada yıl sonu ralli bekleyenlere kötü haberi verdi. Morgan Stanley, yatırımcıların hayal kırıklığına uğrayacaklarını savundu.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi halka arzlarla rekor üstüne rekor kırarken, uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley'den (MS) yatırımcıları ürküten açıklama geldi.

BORSA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAK

Küresel piyasalar Orta Doğu'da yaşanan İsrail-Hamas savaşına odaklanırken, Morgan Stanley (MS) stratejisti Michael Wilson, yıl sonunda ralli bekleyenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi.

Hisse senetlerinde bir yıl sonu rallisi yaşanmasının muhtemel görünmediğini belireten Wilson, "Dördüncü çeyrekte ralli ihtimali önemli ölçüde azaldı. Daralan hareket alanı, temkinli olmayı gerektiren faktörler, aşağı yönlü kazanç revizyonları ve azalan tüketici, iş güveni dikkate alındığında yıl sonuna kadar bir ralli yaşanacağı beklentisinden farklı bir hikaye görüyoruz." dedi.

FED'İN SIKILAŞTIRMA ETKİLERİ YENİ YENİ HİSSEDİLİYOR

Borsanın, Fed'in sıkılaştırmasının etkisinin ekonomi genelinde yeni yeni hissedilmeye başlandığını vurgulayan Wilson: "Kâr beklentileri, iyi performans gösteren bir ekonomide bile dördüncü çeyrek ve 2024 için çok yüksek. Para ve maliye politikasının rahatlama sağlama olasılığı düşük ve politika daha da sıkılaşabilirken zayıf genişlik, çoğu şirket için kazançların nasıl risk altında kaldığını yansıtıyor" ifadelerini kullandı.

Wilson, faiz oranına duyarlı hisse senetlerinin, son aylarda düşük performans gösterirken defansif sektörlerin enerji ile birlikte daha iyi performans göstermeye başladığını söyledi. Wilson, "Bu performans zemini, yüksek faiz oranları ve değerlemelerden ziyade büyüme konusunda giderek daha fazla endişe duyan bir piyasayı yansıtıyor." diye belirtti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Foreks
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...