Borsa'da Muharrem İnce dopingi: Sert yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa'da Muharrem İnce dopingi: Sert yükseldi

Ekonomi Haberleri

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme kararı sonrasında Borsa İstanbul'da yükseliş hızlandı. BIST 100 endeksinde yüzde 6'ya yakın yükseliş görüldü.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı. ''Bunu memleketim için yapıyorum" diyen İnce'nin açıklamaları Borsa İstanbul'da depreme neden oldu. Borsa İstanbul, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin çekilme kararının ardından sert yükseliş yaşadı. 

BORSA İSTANBUL'DA YÜKSELİŞ

İnce'nin konuşmasından önce saat 14'te 4630 puan seviyesinde olan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 14.25 itibarıyla 4800 puan eşiğine kadar yükseldi. BIST 100'deki günlük yükseliş yüzde 5,7'i, bankacılık endeksindeki günlük yükseliş ise yüzde 9'u buldu.

MUHARREM İNCE NE DEDİ?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Saraydan para aldı çekilemez diyenlere sesleniyorum benim bu kumpaslardan bu sahte dekontlardan montajlardan korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim, bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat12 Mayıs 2023 07:42

Borsa neden yükseldi?

kayserili11 Mayıs 2023 16:09

hep oyun hep tiyatro sonuna kadar kilicdarogluna sadiktir bu adam

Sonraki Haber Yükleniyor...