Borsada kayıplar yüzde 1'i aştı

/ Kaynak: AA
Borsada kayıplar yüzde 1'i aştı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul'da, Fed başkanlarından gelen parasal genişlemeye yönelik belirsizliği artıran açıklamalarla marjlı ve sert hareketler görülüyor.

Borsa İstanbul'da, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlarından gelen parasal genişlemeye yönelik belirsizliği artıran açıklamalarla marjlı ve sert hareketler görülüyor. nbsp;İlk seansı 68.741,04 puandan kapatan BIST 100 endeksi, Fed başkanlarından gelen açıklamaların ardından yaklaşık 1.300 puanlık düşüşle 67.439,87 puanı gördü. ABD'den gelen yorum ve açıklamalarla ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesi yurtiçinde de tahvil-bono piyasasında 10 yıllık tahvilin bileşik faizinin yüzde 10,22'ye yükselmesine ve dolar/TL'nin 1,9952'yi görmesine neden oldu. nbsp;Artan faizler ve TL'nin değer kaybı ile Borsa İstanbul'da satış baskıları etkili oldu ve BIST 100 endeksi tekrar alçalan trendinin içine girdi. Analistler, güvercin olarak bilinen Fed başkanlarından bazılarının parasal genişlemeden çıkış stratejisini desteklediği yönündeki açıklamalarının ekstra satış baskısına neden olduğunu belirterek, aslında açıklamalarda yeni ve farklı bir söylem olmadığını, Başkan Ben Bernanke'nin çıkış stratejisi ile ilgili söylemlerinin geçerliliğini devam ettirdiğini kaydediyor.
BIST 100 endeksinin 67.400 seviyesinin gün içi destek konumuna geldiğini söyleyen analistler, bu seviyenin kırılması durumunda ise asıl destek olan 66.000 seviyesinin takip edileceğini vurguluyor. nbsp;
Bugün saat 17.00'de ABD temmuz ayı yeni konut satışları ve Avro Bölgesi'nde ağustos ayı tüketici güveni verileri açıklanacak.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...