Borsa yatırımcısına üst düzey uyarı: Tüyolara değil tablolara bakın

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Borsa yatırımcısına üst düzey uyarı: Tüyolara değil tablolara bakın

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

S&P'nin kredi notu açıklamasının ardından Borsa İstanbul rekorlarına bugün de devam etti. Bugün yeniden tarihi seviyelere yükselen Borsa İstanbul yatırımcısına üst düzey uyarı geldi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından değişen ekonomi yönetimi ile tarihi zirvelere yükselen Borsa İstanbul'da bugün yeni rekor seviyeyi test etti. 8.456,16 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan Borsa İstanbul için üst düzey uyarı ve açıklamalar geldi.

BORSA İÇİN ÜST DÜZEY UYARI

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, 7. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ve 7. Dünya Yatırımcı Haftası Açılış Töreni'nde konuştu. Ergun, "finansal hizmetlerimizi ve ürünlerimizi artırmaya devam ediyoruz" derken Gönül, yatırım kararlarınıntüyolara göre değil  finansal tablolara göre alınması gerektiğini dile getirdi.

HALKA ARZDAN 93 MİLYAR TL KAYNAK 

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Borsa İstanbul olarak Türkiye'nin büyümesinin temel dinamosu olan üretim, yatırım, ihracat yapan, istihdam oluşturan şirketlerin büyümelerinin finansmanını halkı arz yoluyla sağlayabilmeleri için Borsa İstanbul'a davet ettiklerini söyledi. Ergun, "Son üç yılda gerçekleşen 130 şirketin halkı arzında yaklaşık 93 milyar TL kaynak sağlandı. Son üç yılda gerçekleşen yaklaşık 4 bin 500 borçlanma aracıyla 950 milyar TL kaynak sağlandı. 3 sene önce işlem gören şirket sayısı 394 iken bugün 522'ye ulaştı. Günlük ortalama işleme hacmimiz 26 milyar TL iken bu sene günlük ortalama işlem hacmimiz 131 milyar TL'ye ulaştı. Bir yandan piyasamızın büyümesi için çalışırken diğer taraftan finansal hizmetlerimizi ve ürünlerimizi artırmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

TÜYOYA DEĞİL FİNANSAL TABLOLARA GÖRE YATIRIM YAPIN

Özellikle borsada tasarruflarını değerlendiren yatırımcılara seslenen Gönül ise şunları söyledi:

“Tasarruf sahipleri orta ve uzun vadeli yatırım yapmalı, şirketlerin finansal tablolarını incelemeli, gerekiyorsa profesyonel destek almalıdır. Özellikle ilk halka arzlarda kurulumuzca onaylanan izahnameleri detaylı incelemeli, şirketin değerine bakmalı, mali tablolarını çok iyi incelemeli ve kararlarını buna göre vermelidir.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...