Borsa İstanbul'da soluksuz yükseliş: İslam Memiş Eylül ayını işaret ederek tavsiye verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'da soluksuz yükseliş: İslam Memiş Eylül ayını işaret ederek tavsiye verdi

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da soluksuz yükseliş devam ediyor. BIST 100 endeksi tüm zamanların rekorunu kırarken Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı geldi. Memiş, kâr satışlarına dikkat çekerek, yatırımcıyı uyardı.

Ekonomi yönetimindeki değişiklik, Merkez Bankası'na yapılan atamalar ve para politikasındaki normalleşme hamleleri, yabancı yatırımcıların uzun yıllar sonra rotayı Türkiye'ye çevirmesini sağladı. Yabancı yatırımcı 2016’dan bu yana en uzun alım serisine imza atarken, Borsa İstanbul tüm zamanların rekorunu kırdı. Önceki kapanışa göre 75,86 puan artışla ve yüzde 1,07 değer kazanarak 7.143,14 puana çıkan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 7.243,67 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Borsa İstanbul'da soluksuz yükseliş sürerken Finans Analisti İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı geldi. Memiş, kâr satışlarına dikkat çekerek, yatırımcıyı uyardı.

Haber Global'e konuşan İslam Memiş şunları söyledi:

YABANCI YATIRIMCI AKIN EDECEK

"Borsa İstanbul yükselişle haftaya başladı. Yukarıda alan var. 7.400 ve 7.700 dirençleri var karşımızda. Temmuz ayını rekor serisiyle tamamladığını görüyoruz. Yükselişlerin temel nedeni, Türkiye'nin CDS'inde yaşanan düşüş, yükselen rezervler, etkili oldu. Döviz ve altın fiyatları yüksek, yatırımcıların giriş yapacağı alan yoktu. Yabancı yatırımcıların girişlerinde artış var. Eylül ayı itibariyle yabancıların giriş yapması yüksek. Yeni rekorlar yıl sonuna kadar devam edecektir.

YATIRIMCININ DİKKAT ETMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSLAR

Borsa yatırımcısı mutlaka kâr satışlarına karşı kendini muhafazaya alması gerekiyor. Soluksuz yükseliş var karşımızda. Yükselişlerin sürmesi için teknik olarak kâr satışlarının yaşanması gerekiyor.

Korku ve panikle yatırımlardan vazgeçilmemeli. Zaman zaman yaşanacak kâr satışlarına hazırlıklı olunmalı.

Borsa yatırımcısının uzun vadeli yatırımcı olmalı ve 6 ay beklemeli. Ve hisselerini çeşitlendirmesi gerekiyor. En az 3 hisse senedine giriş yapıp riskleri dağıtması gerekiyor."

Kaynak: Haber Global

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...