Borsa İstanbul'da en çok kazandıran sektör belli oldu: Rekor sonrası, yeni hedef

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'da en çok kazandıran sektör belli oldu: Rekor sonrası, yeni hedef

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tarihi rekorlara devam eden Borsa İstanbul dün ilk kez 8 bin barajını kırmıştı. Yeni güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da en çok kazandıran ve kaybettirenler belli oldu. Analistler yeni direnç seviyesini açıkladı.

Borsa İstanbul'da, Merkez Bankası'nın 750 baz puanlık faiz kararının ardından sert düşen dolar, gram altının aksine rekor serisi sürüyor. Dün 8.000 barajını kırarak tarihi seviyeye çıkan BIST 100 endeksi yeni günde, önceki kapanışa göre 21,70 puan artışla ve yüzde 0,27 değer kazanarak 7.963,44 puana çıktı.

EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN

Bankacılık endeksi yüzde 0,05 ve holding endeksi yüzde 0,39 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,02 ile elektrik, en çok gerileyen ise yüzde 0,07 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

EN YÜKSEK SEVİYE TAZELENDİ

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,92 değer kazancıyla 7.941,73 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 8.008,78 puana taşıdı.

ANALİSTLERDEN SON UYARI

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarının sonuna gelmiş olabileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle pozitif bir seyir izlendiğini ifade ederek, ülkede bugünden itibaren yoğunlaşacak iş gücü piyasasına yönelik veri akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü yaptığı açıklamalar, piyasalarda "ne şahin, ne güvercin" şeklinde yorumlanırken, iş gücü piyasasından gelecek sinyallerin Fed'in gelecek dönem para politikalarına yönelik belirsizlikleri daha da azaltabileceği öngörülüyor.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 ve 8.200 seviyelerinin direnç, 7.900 ve 7.750 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Borsa İstanbul, dün akşam yaptığı duyuruda, fiyat adımı ve kotasyon yayılma aralıklarında değişikliğe gidildiğini bildirdi. Değişiklik, 6 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...