Borsa İstanbul tarihi zirveden geri döndü! Yeni rekor tahmini geldi: Uzman isim dolara işaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Borsa İstanbul tarihi zirveden geri döndü! Yeni rekor tahmini geldi: Uzman isim dolara işaret etti

Ekonomi Haberleri

Yeni haftaya yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da dün 5.730,19 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Yeni güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul için yeni rekor tahmini geldi. Uzman isim dolar kuru ve yabancı yatırımcıya işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından 5 gün üst üste yükseliş serisi yakalayan Borsa İstanbul, dün 5.730,19 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Bugün yönünü aşağıya çeviren BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,37 azalışla 5.568,10 puandan başladı.

EN ÇOK KAZANDIRAN VE KAYBETTİREN SEKTÖRLER

Bankacılık endeksi yüzde 0,20 artarken holding endeksi yüzde 0,05 geriledi. Sektör endeksleri en fazla kazandıran yüzde 0,90 ile bilişim, en çok kaybettiren ise yüzde 2,33 ile kimya petrol plastik oldu.

PİYASALARIN TÜM DİKKATİ MERKEZ BANKALARINDA

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlendiğini belirterek, bugün gözlerin ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildiğini bildirdi.

İç piyasada ise gözler 22 Haziran’daki Merkez Bankası toplantısına çevrilmiş durumda. Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan ile oluşan yeni ekonomi yönetiminin politika faizinde ciddi bir artış yapması bekleniyor. 

JPMorgan Merkez Bankası'nın bu ayki para politikası toplantısında faizleri yüzde 8.5'ten yüzde 25'e çıkarmasını beklediğini açıkladı. 

Goldman Sachs ise müşterilerine gönderdiği notta, bize göre bu durum, ortodoks bir karar vericinin faiz oranlarını mevcut mevduat faiz seviyesi olan yüzde 40'a çıkaracağını gösteriyor. 

BORSA'DA YENİ REKORLAR GELECEK Mİ?

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, Borsa İstanbul'un dolar bazında gidecek çok yolu olduğunu söyleyen Yatırım Finansman Yönetmen Yardımcısı Onur Kamil Alkan, yeni rekorlara işaret etti.

Alkan şunları söyledi:

“Yılbaşında görülen tarihi zirve 5 bin 704 seviyesi 305 dolara tekabül ediyordu. Yeniden bu seviyelerin test edilmesi için mevcut kurla borsanın 7 bin 200 seviyesine yükselmesi gerekiyor.

Ancak BIST 100’ün dolar bazlı bu seviyelere ulaşabilmesi için, yabancı yatırımcının yeniden Borsa İstanbul’da pozisyon alması gerektiği göz ardı edilmemeli.

Bu da, rasyonel ekonomi politikaları, makul kur seviyesi ve faiz oranı yönetimiyle mümkün olabilir. Bu koşulların büyük ölçüde gerçekleşmesi halinde, yılsonu BIST100 endeksi 8 bin-8 bin 500 bandını hedefleyebilir."

Kaynak: Dünya, Anadolu Ajansı

Derleyen: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...