Borsa İstanbul haftaya hızlı başladı, 8 bin puanın aşılması an meselesi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Borsa İstanbul haftaya hızlı başladı, 8 bin puanın aşılması an meselesi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Borsa İstanbul Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya hızlı başladı. Merkez Bankası'nın faiz artışında vites düşüreceği beklentisiyle tüm sektörlerin yükselişe geçtiği BİST 100 endeksinde 8 bin eşiğini geçmesi an meselesi.

Orta Doğu'da yaşanan Hamas-İsrail gerginliği ile başlayan jeopolitik risklerle düşüşe geçen Borsa İstanbul, Merkez Bankası'nın faiz artışında vites düşüreceği beklentisiyle yeni haftaya hızlı yükselişle başladı.

BORSA 8 BİN EŞİĞİNDE

Ekim ayında 7.400 puana kadar geri çekilen Borsa İstanbul, dalgalı seyrini bu hafta sert yükselişe bıraktı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,83 puandan başlayarak son zamanların en hızlı yükselişini kaydetti. Yeni haftaya 7.918,31 puandan başlayan Borsa İstanbul, 8 bin puan eşiğinde açılışa oranla yüzde 1,44 artışla 7.967,12 puandan seyrediyor.

TÜM SEKTÖR ENDEKSLERİ YÜKSELİŞTE

Bankacılık endeksi yüzde 0,92, holding endeksi yüzde 0,67 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile iletişim oldu. Cuma günü, alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,93 yükselişle 7.853,36 puandan tamamladı.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin adımlarının sonuna geldiğine yönelik beklentilerle başlayan pozitif seyrin, yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ettiğini söylüyor. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.000 ve 8.180 seviyelerinin direnç, 7.730 ve 7.590 puanın destek konumunda olduğunu belirtiyor.

FAİZ ARTIŞINDA VİTES KÜÇÜLECEK

Her ayın 3. haftası perşembe günü toplanan Merkez Bankası bu ayki toplantısını 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00'da yapacak. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında 6. toplantısını yapan kurulun kararıyla piyasaların merakla beklediği bir haftalık vadeli repo işlemlerinde uygulanan faiz oranını yani politika faizi belli olacak. Merkez Bankası, Eylül ve Ekim ayında piyasalarla uyumlu bir faiz kararına imza atmıştı. Ekonomistler, Kasım ayında Merkez Bankası’nın sıkılaşma döngüsünde yavaşlama temposuna girmesini bekliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...