Borsa İstanbul dünya devlerini geride bıraktı! Türkiye ilk 10'da

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
- Güncelleme:
Borsa İstanbul dünya devlerini geride bıraktı! Türkiye ilk 10'da

Ekonomi Haberleri  / NTV

Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırarken, halka arzlarda da dikkat çekiyor. Bu yıl 1,9 milyar dolar sermaye toplanırken, Borsa İstanbul, İngiltere'nin Londra, Almanya'nın Frankfurt ve İtalya'nın Milano gibi borsalarını geride bıraktı ve 9'uncu sırada yer aldı.

Türkiye, bu yıl halka arzlarda 1,9 milyar dolar sermaye topladı ve birçok ülkeyi geride bıraktı.

Financial Times'ın haberine göre, halka arz yarışında Borsa İstanbul, İngiltere'nin Londra, Almanya'nın Frankfurt ve İtalya'nın Milano gibi büyük borsaları geride bıraktı.

TÜRKİYE 9'UNCU SIRADA

Bu yıl 30 şirket Borsa İstanbul'da halka açılırken toplamda 1,9 milyar dolar sermaye toplandı.

Halka arzlarda ilk üç sırayı Çin, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri alırken, Türkiye 9. sırada yer alıyor. İlk 10'da bulunan ülkelerden sadece Romanya Avrupa ülkesi olarak Türkiye'nin önünde bulunuyor.

HİSSE SENEDİ YATIRIMCISI DÖRDE KATLANDI

2019'dan bu yana Türkiye'de hisse senedi yatırımcılarının sayısı 5,1 milyon kişi artarak dörde katlandı. Hisse senedi piyasasındaki yatırımcıların oranı ise yüzde 38'e yükseldi.

Borsa İstanbul dünya devlerini geride bıraktı! Türkiye ilk 10'da

ŞİRKETLERİ TEŞVİK EDİYOR

Borsa İstanbul'da, yatırımcı akını sonrasında 2002 başından bu yana BIST 100 endeksi yüzde 318 arttı. Borsadaki yükseliş daha çok şirketin borsaya girmesini teşvit etti. Son 2 yılda halka arz olan şirketleri izleyen BIST Halka Arz Endeksi 2022'den bu yana yüzde 550'den fazla arttı.

UZMANLAR ENDİŞELİ

Piyasalardaki mevcut coşkunun, düşük kaliteli şirketleri sermaye piyasalarına itebileceği endişeleri hakim. Bazı uzmanlar, belirli halka arzların bankaların ve aracı kurumların yetersiz araştırma kapsamı ve yatırımcı ilişkileri olan kamuya açık şirketlere dönüşebileceğinden endişe ediyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...