Borsa güne nasıl başladı?

/ Kaynak: AA
Borsa güne nasıl başladı?

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,36 düşüşle 71.743,32 puandan başladı.

BIST 100 endeksi önceki kapanışına göre 260,02 puan değer kaybederken, bankacılık endeksi yüzde 0,71, holding endeksi yüzde 0,34 düşüş kaydetti. Açılışta en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 0,80 ile "ticaret" olurken, en çok düşen sektör endeksi ise yüzde 1,11 ile "finansal kiralama, faktoring" oldu.


Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Brezilya'nın notunu düşürmesiyle gelişen ülke varlıkları üzerinde satış baskısının arttığını ifade eden analistler, bugün yurt içinde açıklanacak büyüme ve cari işlemler açığı verilerinin takip edileceğini kaydediyor.


Brezilya'nın "yatırım yapılabilir" notunu kaybetmesinin etkisiyle gelişen ülke para birimleri karşısında yükselişe geçen dolar, TL karşısında da 3,0631 ile tarihi zirvesini gördükten sonra şu dakikalarda 3,0450 seviyelerinde dengelendi.


Analistler, bugün rekor seviyeye çıkan dolar/TL ve döviz sepetinin etkisiyle BIST 100 endeksinde 71.000 desteğinin gündeme gelebileceğini ifade ederek, olası yükselişlerde 72.500 seviyesinin direnç olarak izleneceğini dile getiriyor.


AA Finans anketine katılan ekonomistler, bugün açıklanacak GSYH'nın 2. çeyrekte yüzde 3,4 artmasını, temmuz ayı cari işlemler açığının ise 3,57 milyar dolar olmasını bekliyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...