Borsa 'Gezi' mesajını aldı

- Güncelleme:
Borsa 'Gezi' mesajını aldı

Ekonomi Haberleri

Piyasalar hükümetin Gezi Parkı konusunda mahkeme kararını beklemesi adımı üzerine olumlu bir atmosferde açıldı. Borsa yüzde 2,01 artışla başladı. Dolar 1.86 TL'nin altını zorluyor.

Piyasalar güne yurtdışında ABD'de Çarşamba günü yapılacak FED toplantısı beklentileri ve yurtiçinde Gezi Parkı gelişmeleri ışığında giriyor. Başbakan Erdoğan'ın Taksim Platformu ve sanatçılarla olan görüşmesinden sonra mahkeme kararının beklenmesi adımı atması çıkması piyasaları olumlu etkiledi.Borsa dün gün içinde uluslararası borsalarda olumlu ayrışmasına rağmen seans sonu gelen satış dalgasıyla günü ekside kapamıştı. Borsa dünkü kapanışında 76 bin 489 puandan kapamıştı. Borsa güne başlangıcında yüzde 2,01 artışla 78 bin puanın üstüne çıktı ve 78 bin 028 puandan günü açtı. Şu dakikalarda yüzde 2,51 oranında yükselişle 78 bin 410 puanda seyrediyor. Yurtdışında ise gelişmekte olan ülkelerden para çıkışları trendi piyasaları olumsuz etkileyebilir. Ancak ABD perakende verilerinin olumlu çıkması ve FED toplantısından piyasaya yöelik olumlu açıklama beklentileri yurtdışından bugün için olumlu bir hava doğuracağı tahmin ediliyor. Öte yandan ABD'nin Suriye yönetiminin kimyasal silah kullandığını teyit etmesi de yine piyasaların gözlerini Ortadoğu'ya çevirmesini sağladı.
DOLAR 1,86'NIN ALTINDA
Öte yandan dolar Merkez Bankası'nın müdahale dalgasının ardından 1.87 TL'nin altına kadar gerilemişti. Şu dakikalarda dolar 1.86 TL'nin de altını zorluyor ve 1.8593 TL civarında seyrediyor.
Logos Portföy YÖnetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berrin Önder, yukarı yönlü çıkış için biraz daha bekleneceğini belirtti. Önder "Dün geceki görüşmelerin bugünkü yükselişte çok etkisi var. Bugüne kadar Türkiye yurtdışından pozitif ayrışıyordu. Yurtiçi ve yurtdışı olumsuz gelişmelerden sonra negatif ayrışmaya başladı. Faiz oranları değişecek mi en büyük soru işareti oradaydı. Piyasa yatırımcıları pozitif haberlere daha fazla tepki gösteriyor. Merkez Bankalarının bir süre sonra piyasalardan çekilip normalizasyon sürecine geçeceği beklentisi var. Ancak ben FED'in kısa sürede piyasalardan çıkacağını düşünmüyorum. Dış konjönktürdeki dalgalanma yine de azalacak. Ortadoğu gelişmeler önemli. Suriye süreci önemli olacak." dedi.
VOB POZİTİF AÇILDI
VOB 30 uzun zaman sonra gözle görülür bir yükselişle açıldı. Şu dakikalarda VOB 30 yüzde 1,95 artışla 95,6000 puan seviyesinden açıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...