Borçlarını yapılandırmak isteyen esnafa 1 ay ek süre

Borçlarını yapılandırmak isteyen esnafa 1 ay ek süre

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Şimşek, "Başvurular 31 Aralık'a, ilk taksit ödeme tarihi 2 Şubat'a uzatıldı. Araç muayenesi de 30 Haziran 2015'e kadar yapılabilecek" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Torba Yasa" ile getirilen borç yapılandırılmasına başvuruların 1 ay daha uzatıldığını açıkladı. Sadece vergi dairelerine yaklaşık 3.5 milyon kişinin başvurduğunu ve kanun kapsamında 33.4 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını ifade eden Bakan Şimşek, şunları kaydetti: "Yoğun ilgi ve talep üzerine Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına yönelik başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri 1 ay uzatılacak. Yani vatandaşlarımız, borçları için başvurularını 1 Aralık'a kadar değil, 31 Aralık'a kadar yapabilecek. Aynı şekilde 31 Aralık 2014'e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresi de 1 ay uzatılacak. 2 Şubat mesai bitimine kadar ilk taksit ödemesi yapılabilecek."
MUAYENEYE 6 AY
Maliye Bakanı Şimşek, araçlarının fenni muayenelerini süresinde yaptıramamış olanlara da söz konusu kararla önemli bir imkân getirileceğini söyledi. Bu çerçevede 31 Aralık 2014'e kadar araç muayenesi yaptırılabilmesine yönelik düzenlemenin süresinin, 30 Haziran 2015'e kadar uzatılacağı bilgisini veren Şimşek, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız, süre uzatıldı diye başvurularını ertelemesin ve bir an önce işlemlerini bitirsin. Araç sahiplerinin, fenni muayenesiz araç kullanmanın Karayolları Trafik Kanunu hükümlerine göre cezayı gerektirdiğini unutmaması lazım. Önümüzdeki 1 aylık sürede borçlu olan vatandaşlarımıza, bu kolaylıktan yararlanmalarını ve icraya muhatap olmadan borçlarını zamanında ödemelerini tavsiye ediyorum."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...