Borç yapılandırmada taksidini aksatanlara yeni fırsat

Düzenleyen:
Borç yapılandırmada taksidini aksatanlara yeni fırsat

Ekonomi Haberleri

Vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırmalarına karşın taksitlerini düzenli ödemedikleri için sistemden çıkan mükelleflere, yapılacak düzenlemeyle ikinci şans tanınacak.

Vergi ve prim borçlarını yapılandırıp taksidini ödeyemeyenlere yeni fırsat. Sistemden çıkan mükelleflere, düzenlemeyle ikinci bir şans tanınacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, söz konusu yılda Resmi Gazete'de yayımlanan "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" çerçevesinde vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyemeyenlerin borçları yeniden yapılandırıldı.

TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Bu uygulamanın devam ettiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, "Bazı mükelleflerin, taksitlerini süresinde ödemedikleri için anılan kanunun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybettiklerini, yapılacak düzenlemeyle, taksit ödemelerini ihlal ettikleri için sistemden çıkan mükelleflere, geçmişteki taksitlerini de ödemeleri şartıyla, tekrar bu borçlarını taksitle ödeme imkanının sağlanacağını" bildirdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...